Церемонія вшанування жертв нападів на ґрунті ненависті

Церемонія вшанування жертв нападів на ґрунті ненависті

        Одеса, 24-25 червня - Конференція Ради Європи об'єднує представників поліцейських сил Молдови, Словаччини та України для обговорення злочинів на ґрунті ненависті проти ромів в трьох країнах і про те, як краще запобігти таким злочинам. 

        Європейська комісія Ради Європи проти расизму та нетерпимості (ЄКРН) повідомила, що «роми, як виявляється, найбільш часто стають жертвами нападів на ґрунті ненависті» в Україні. Незважаючи на те, що українська влада різного рівня, у деяких випадках реагувала на ці злочини, виконавці численних нападів на ромів, ромські родини чи поселення досі насолоджуються безкарністю. 

Про це повідомляють правозахисні, громадські організації, які працюють з громадами, зокрема Ромська правозахисна група. 

         Європейська комісія Ради Європи проти расизму та нетерпимості (ЄКРН) також повідомила, що «роми, як виявляється, найбільш часто є жертвами нападів на ґрунті ненависті» в Україні. З 21 квітня по 15 липня 2018 року відбулася серія жорстоких нападів на українські ромські тимчасові поселення або ромів. 

          Що стосується Молдови, ЄКРН напередодні дійшла висновку, що країна ризикує зіткнутися зі зростанням мови ворожнечі та злочинами на грунті ненависті проти ромів та інших уразливих груп. У Словацькій Республіці ЄКРН звертає увагу на жорстоке поводження поліцейських та жорстоке поводження щодо ромів. 

            Більше ста представників і представниць правоохоронних органів України, Молдови та Словаччини зберуться в Україні разом на церемонію вшанування жертв нападів на ґрунті ненависті. Згадуємо Давіда Паппа, якого вбили у Львові рік тому. 

           24 червня 2019 року  у Центрі національних меншин, м. Одеса за адресою: Гагарінське плато 5, м. Одеса

           Церемонія вшанування буде відкрита для преси 24 червня о 18:00 (для акредитації звертатися: xenodoc@gmail.com)

 

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

17 квітня 10:00 - 19 квітня 17:00