Прес-конференція «Одеські реалії ОСББ: тяжкий шлях звільнення від комунального рабства»

Прес-конференція «Одеські реалії ОСББ: тяжкий шлях звільнення від комунального рабства»

Прес-конференція «Одеські реалії ОСББ: тяжкий шлях звільнення від комунального рабства»
Дата: 1 лютого
Час: 11:00-12:00
Місце: Impact Hub Odessa, вул. Грецька 1а

Проект «Громадський контроль за використанням державних фінансів на місцевому рівні» здійснюється Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. 

Метою проекту є заохочення участі громадян у нагляді за використанням державних фінансів на регіональному рівні завдяки розвитку навичок місцевих активістів в Україні, підтримці індивідуальних та спільних антикорупційних розслідувань. У м. Одеса розслідування буде присвячено комунальній сфері, а саме ОСББ (об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку). 

Завдяки численним публікаціям ЗМІ та заявам експертів багато громадян з подивом дізналися, що їм належать не лише їхні квартири, а й самі багатоквартирні будинки разом з технічними приміщеннями. І обслуговуватися вони можуть не звичними комунальними ЖЕКами, а самостійно ОСББ чи найнятою керуючою компанією. 

Чому ж більшість багатоквартирних будинків в Одесі так і не перейшли до ОСББ, тобто в управління самих одеситів? Можливі відповіді спробують дати на прес-конференції та презентувати результати проведеного розслідування.

Спікери:
– Ярослав Католик, регіональний координатор Міжнародного центру перспективних досліджень 
– Лідія Всеволодівна Ковальчук – голова Клубу голів правлінь ОСББ м. Одеси

Акредитація представників ЗМІ та учасників: для участі в експертній дискусії слід зареєструватися за електронною поштою press@icps.com.ua.

Поділитися