Показ фільму "Дівчата у грі"

16 грудня в рамках XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Одещині за підтримки 4City відбудеться показ фільму Аліни Скшешевської «Дівчата у грі».

Фільм розповідає про Тері та її дівчину Тіану, які намагаються зберегти свої стосунки у безладному світі лос-анджелеського Скід Роу, знаного як «столицю бездомних США». Напруженість між двома жінками підсилює дилема: Тіана задоволена своїм місцем у підпільній економіці нетрів, а Тері понад усе на світі прагне вибратися звідти. Разом із іншими жінками громади вони щотижня відвідують уроки образотворчого мистецтва, аби поміркувати, помріяти і зцілитися. Чи виживе їхнє кохання серед жорстокості минулого та нинішнього оточення?
 
 2018 / Франція, Німеччина / 90’ / Аліна Скшешевська
 
Аліна Скшешевська народилася у польському Вроцлаві у 1977 році. Виросла у Мюнхені. Вивчала сценографію, мистецтво і медіа в Університеті мистецтв у Берліні, здобула ступінь магістра кіно та відеомистецтва Каліфорнійського інституту мистецтв. У 2007-2008 роках мешкала у готелі SRO у лос-анджелеському районі Скід Роу. Відтоді цей район став для неї духовною домівкою, тож Аліна створила кілька фільмів про ці місця. Також Аліна здобула кілька стипендій і грантів, серед яких – 12-місячний мистецький грант DAAD (2007-2008) та грант на розвиток проектів Nipkow (Берлін, 2012). Зараз мешкає і працює у Лос-Анджелесі, а ще виховує чудового хлопчика.
 
Що: Показ фільму «Дівчата у грі»
Де: 4City, Канатна 27/1
Коли: 16 грудня, 19:00
 
Вхід вільний.
 
Мандрівний фестиваль є традицій­ним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який цьогоріч відбувся в Києві з 22 по 30 березня. 
 
Організатори та партнеры Мандрівного фестивалю на Одещині:
 
Urban Inst. — громадська організація, виступає за сталий розвиток міста. Організація є прихильником партисипативного планування — планування в місті з залученням всіх зацікавлених сторін. Мета Urban Inst. — впровадити форми взаємодії між усіма користувачами міського простору.
 
Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" — неурядова незалежна громадська організація, місією якої є активізація громадян до участі в управління державою та реалізації своїх конституційних прав.
 
4City — міський простір, який робить місто комфортним для життя. 4City складається з ресторану Frebule, коворкінга та лекторію. 70% прибутку закладу йдуть на проекти які роблять місто комфортним. 

Поділитися