Міжнародний рок-фестиваль «Дунайська Січ»

Міжнародний рок-фестиваль «Дунайська Січ»

Перший в країні ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНИЙ Міжнародний рок-фестиваль «Дунайська Січ»

28-29 червня в Ізмаїлі

Родзинкою головної сцени фестивалю стане День SYMPHO ROCK - спільні виступи повного складу Національного академічного оркестру народних інструментів України НАОНІ з рок-гуртами KOZAK SYSTEM, «ТІНЬ СОНЦЯ», TARUTA і «ДРУЖЕ МУЗИКО». Хедлайнером другого фестивального дня стане THE HARDKISS з українською рок-королевою Юлією Саніною та стрімко набираюча оберти «ТОЛОКА». З Болгарії в Ізмаїл завітає здивувати «ЕПІЗОД», а з Білорусі - фольк-метал гурт ZNICH, заснований 1996 року в Мінську. Фестиваль також дає можливість заявити про себе й молодим. Весь березень організатор фесту «Музичний Батальйон» приймав заявки від колективів і вибрав чотири найкращі гурти, аби дати їм можливість заграти перед хедлайнерами «Дунайської Січі». Ними стали: запальний київський гурт СПЕКА, веселий і драйвовий гурт ТОЛОКА (Кам’янець-Подільський), мелодійний етно-рок гурт з Харківщини ЯРИ, що поєднує український мелос та британський драйв і поп-рок гурт MORE NEBA (Київ).

На  фестивальну публіку також очікують фестивальна хода зі 100-метровим прапором України, проект Лесі Воронюк «Вишиванка - одяг вільних», фестивальний велопробіг центральними вулицями Ізмаїлу, нічна дискотека 90-х, виставка сучасної зброї від Ізмаїльського прикордонного загону, зустріч з творцями української історичної фентезі-стрічки режисера Владислава Чабанюка «Чорний козак», квести для дітей-учасників Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник», місцеві  їжа, сир і вина. Не забуде «Музичний Батальйон» в українському Подунав’ї й свого основного призначення – підняття бойового духу українського воїнства: по закінченню «Дунайської Січі» учасники фестивалю вирушать з концертами у військові гарнізони ЗСУ - у Болград, Рені, Кілію та Вилкове.

В результаті об’єднання зусиль ГО «МУЗБАТ» та ГО «Центр розвитку Бессарабії» з’явилася можливість на базі фестивалю «Дунайська Січ» системно створити потужний міжнародний фестиваль рівня FIDOF. Тож, оргкомітет найстаршого рок-фестивалю в регіоні спільно зі студентством Ізмаїльського державного гуманітарного університету зі сцени фестивалю ініціюватиме звернення до громади побудувати в Ізмаїлі на схилах Дунаю сучасний і повністю енергонезалежний Літній амфітеатр  (8 000  місць). Цей еволюційний крок пожвавить фестивально-концертне життя Ізмаїла, Бессарабії й Подунав’я в цілому, адже подібного немає в жодній країні по Дунаю.     

Дунайська Січ на FB: https://www.facebook.com/dunairock/

Офіційний сайт фестивалю: https://dunairock.com.ua/  

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

25 квітня 11:00 - 25 квітня 14:00