Фінал конкурсу прози «Без меж в Одесі 2019»

Фінал конкурсу прози «Без меж в Одесі 2019»

9 та 10 серпня в Одеському художньому музеї пройде фінал Міжнародного білінгвального конкурсу прози «Без меж в Одесі 2019», організованого об'єднанням Andprose, і нагородження його переможців.

Де: Одеський художній музей, вул. Софіївська, 5а.

Коли: 

9 серпня, п'ятниця, 13.00-18.15;

10 серпня, субота, 12.00-19.00.

 Вартість: 

35 грн — одна будь-яка подія;

100 грн — цілий день (5 подій).

Реєстрація: http://bit.ly/2XYNQhA

ВАЖЛИВО: всі кошти підуть на розвиток Одеського художнього музею

РОЗКЛАД ПОДІЙ 

9 серпня, п’ятниця: 

13.00-13.50 — майстер-клас з письменницької майстерності «Дев’ять секретів письменника. Створюємо героя» від Yulia Pylyavskaya — засновниці письменницької платформи Andprose. 

Звідки: Барселона, Іспанія.

14.00-15.30 — лекція Евгений Деменок «Коло друзів Давида Бурлюка — Каменський, Кручених, Маяковський, Хлєбников. Як художники ставали поетами, а поети вчилися малювати».

Звідки: Одеса, Україна. 

15.30-16.20 — презентація нового роману Bandy Sholtes «Меня нет дома». 

Під час неї ви віднайдете відповіді на питання: чому професорам не рекомендують красти праски? Що говорив Джордано Бруно про фотоапарати? Чим займається невдячна свиня в ресторані? Навіщо у поїзді анальний вібратор? Хто врятує людство, коли китайці припинять виготовляти парасольки? Як звучить найгеніальніший вислів празьких таксистів? Як лаються англійські расисти? Чим відлякувати хуліганів у німецькому лісі? І чому невигідно продавати порно фільм за ціною порнофільму?

Мова видання: російська.

Звідки: Ужгород, Україна. 

16.30-17.20 — відверта розмова з літературознавицею Ганна Улюра «Як писати пережиті досвіди і не спокуситися самозамилуванням».

Чимало жанрів і жанрових різновидів базується на передачі пережитих досвідів. І питання наразі тут одне — питання способу: правдоподібність чи гротеск. Які ресурси має письменник, який пише прицільно автобіографічні тексти чи пише прицільно не-біографію, щоб зробити читачу зрозумілим досвіди, читачу недоступні? Переживання досвід екстремальних і ексклюзивних роблять цікаву й оригінальну прозу. Вони ж роблять людей, що пройшли через таке, зверхніми. А ніхто не любить а) гордіїв, б) щоб його під час читання повчали. Чи можна зробити так, щоб полюбили?

Звідки: Київ, Україна.

17.30-18.15 — читання поетки Елена Боришполец «Морські вірші у музеї». Кохання, смерть, роздерта країна, маяк та багато риби.

Звідки: Одеса, Україна.

10 серпня, субота: 

12.00-12.50 — презентація збірки оповідань Максим Матковский «Пиво, жінки та інші проблеми».

Під час неї ви віднайдете відповіді на питання: як правильно молитися пінявому божеству в храмі самоти? Чому не варто радіти, якщо тобі в голову ударила блискавка? Чому не варто економити на власному дні народження? Як знайти інопланетян, які викрали твою кохану? На чий бік стати, якщо твій батько і твоя жінка ненавидять один одного? Як знайти свою любов, своє щастя на форумі для носатих людей? 

Мова видання: російська. 

Звідки: Київ, Україна. 

13.00-13.50 — дуже відверта розмова з Юрий Володарский «Об'єднати неможливо роз'єднати». Журнал «ШО» у контексті українського літературного процесу. Тяжка доля російськомовного інтелектуала в темні часи жорсткого світоглядного розмежування. Що переможе в боротьбі прагматизму з патріотизмом?

Звідки: Київ, Україна.

14.00-14.50 — реальна маячня з письменником Алексей Гедеонов. Міф єднає всіх. Бо він пояснює, і вічний через те. Літо, серпень. Зорепад. У людей консервація. Прийшов час для розмови про те, що єднає насправді надовго – про вічність та вигадки. За розмовою намагатимемося дати ради маячні, чітко окреслити манівці та знайти вірну вигадку. Адже у вигадках ми живемо довше, значно. Неначе справжні, назавжди, бо міф…

Звідки: Київ, Україна. 

15.00-16.30 — відверта розмова «Мандрівка сучасною українською літературою: лабіринт чи магістральний шлях?» з Тетяна Трофименко.

Звідки: Харків, Україна.

17.00-18.15 — перфоманс «Синергія в сучасному мистецтві, або Спочатку було слово» Світлана Бондар Бондар та команди видання Opinion: Дмитра Журавля, Анастасії Бойченко, Христини Петренко, Валерія Пузіка.

Віртуальний світ прагне замінити сучасній людині її життя: він захоплює, вражає, розважає, не відпускає. Утримати людство в реалі зможе тільки мистецтво. Ми об’єднали кілька доступних нам видів, щоб досягнути максимального синергійного ефекту. Ми задіємо чи не всі ваші органи чуття, щоб провести цю годину разом і насолодитися моментом «тут і тепер».
Звідки: Одеса, Україна.

18.30-19.00 — нагородження переможців Без Меж в Одесі 2019. 

11 серпня - Майстер-клас з анімації американського художника Ніколаса Назмі

11 серпня, о 14:00 в OFAM / Одеський художній музей американський митець іранського походження Ніколас Назмі проведе майстер-клас з анімації. 

Nicholas Nazmi — аніматор, митець, живе та працює в Нью-Йорку. Закінчив коледж Кеньйон, і в 2015 році отримав стипендію з цифрових медіа від MoMA PS1. У 2018 році Ніколас брав участь у таких заходах, як Щорічний аукціон Flux Factory,  Нью-Йорк; Стамбульський міжнародний фестиваль експериментального кіно; The Grandmaster: Lau Kar-leung, Музей сучасного мистецтва, Нью-Йорк; Фестиваль малобюджетного кіно, Nitehawk Cinema, Нью-Йорк; New York City Indie Film Festival, Нью-Йорк. На творчість Ніколаса вплинули традиції поезії та сторітелінгу його родини — вихідців з Ірану. Його короткометражний фільм Поїздка / Trip / Safar, є інтерпретацією одного з віршів батька. 

Наразі Ніколас резидент фонду ІЗОЛЯЦІЯ. Під час свого перебування в Україні Ніколас співпрацює з художницею і дослідницею Darya Tsymbalyuk та режисеркою Maria Voronchuk над анімаційним фільмом, який заснований на усних історіях переміщених осіб. Історії, які ляжуть в основу майбутнього фільму, були зібрані протягом художнього проекту Одиссея Донбасс, а також Дар’єю Цимбалюк у рамках її докторської дисертації з рослинних наративів та переселення. 

Резиденція Ніколаса у фонді ІЗОЛЯЦІЯ проходить за підтримки U.S. Embassy Kyiv Ukraine

В Одеському художньому музеї Ніколс Назмі проведе майстер-клас з анімації та разом з Дар’єю й Марією розкаже про проект над яким вони зараз працюють.

Неділя, 11 серпня

Початок о 14:00

Квиток на майстер-клас: 70 грн.

11 серпня - Зустрічі з нонконформістами в Одеському художньому

У рамках виставки «Нонконформісти: музейний формат» в Одеському художньому відбудеться серія зустрічей з художниками, чиї роботи представлені на ній 

11 серпня, у неділю, о 16:00 відбудеться зустріч з художником Сергієм Савченком.

Савченко Сергій Олександрович (народився у 1949 році в Одесі) — художник, що закінчив Одеське художнє училище ім. М. Грекова (1976). На початку 80-х приєднався до гурту одеських нонконформістів. Член Національної спілки художників України. Один із засновників НАМ (Національної асоціації митців), творчого об’єднання «Човен» та творчого об’єднання «Мамай». Працює в ділянках монументального мистецтва, малярства, графіки, скульптури.

Вартість: 40 грн, пільгова — 20 грн. 

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

01 березня 15:00 - 29 березня 18:00

14 березня 16:00 - 14 квітня 18:00