Презентація проекту «Старовинна гравюра — національне надбання України»

Презентація проекту «Старовинна гравюра — національне надбання України»

22 листопада 2018 року об 11:00 в Одеській національній науковій бібліотеці (вул. Пастера, 13) відбудеться урочиста презентація проекту «Старовинна гравюра — національне надбання України».

Новизна та практичне значення запропонованого проекту полягає в подоланні обмеження доступу до історико-культурної спадщини українського народу шляхом створення загальнодоступного електронного інформаційного ресурсу, який у режимі 24/7 презентуватиме оцифровані копії зазначених об’єктів, доступ до яких на даний момент є обмеженим.

В рамках проекту, втіленого під егідою Міністерства культури України за підтримки Українського культурного фонду, в ОННБ було здійснено оцифрування понад 600 гравюр XVI-XIX ст. майстрів з Англії, Італії, Нідерландів, Німеччини, України, Франції, які зберігаються у фонді ОННБ. Вперше так масштабно представлені результати багаторічної копіткої праці бібліотечних фахівців з наукового опрацювання цієї колекції, яка є однією з найцінніших серед п’ятимільйонного фонду бібліотеки.

Створений за проектом веб-портал надасть можливість вільного доступу до вказаного ресурсу шанувальникам мистецтва, дослідникам української та світової культури, мистецтвознавцям, історикам, працівникам музеїв, реставраторам, бібліотекарям усього світу.

У рамках презентації проекту увазі відвідувачів буде представлено також виставку оригіналів гравюр, каталог якої буде передано вітчизняним і зарубіжним партнерам ОННБ, а 20 найцікавіших експонатів виставки, отримавши високополіграфічне оформлення, можуть бути представлені у форматі пересувної експозиції в Україні та за кордоном.

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

24 квітня 10:00 - 24 квітня 14:00

24 квітня 18:00 - 24 квітня 21:00