Прес-конференція «Проект «Старовинна гравюра – національне надбання України»

Прес-конференція «Проект «Старовинна гравюра – національне надбання України»

У середу, 21 листопада, о 12:00 в прес-центрі ІА «Контекст-Причорномор’є» (пр. Шевченка, 4-Д, оф. 81) відбудеться прес-конференція на тему: «Проект «Старовинна гравюра – національне надбання України».

В рамках проекту, втіленого під егідою Міністерства культури України за підтримки Українського культурного фонду, в Одеській національній науковій бібліотеці не лише було здійснено оцифрування понад 600 гравюр XVI-XIX ст. майстрів з Англії, Італії, Нідерландів, Німеччини, України, Франції, але й розроблено сучасний веб-ресурс, який віднині надаватиме вільний онлайновий доступ до оцифрованого надбання – вітчизняних та зарубіжних гравюр XVI-XIX ст., які зберігаються у фонді ОННБ.

Спікери на прес-конференцію:

Бірюкова Ірина Олександрівна, генеральний директор Одеської національної наукової бібліотеки;

Арюпіна Ліна Володимирівна, заступник генерального директора ОННБ, куратор проекту;

Лосієвський Ігор Якович – доктор філологічних наук, доцент, заслужений працівник культури України, завідувач науково-дослідного відділу документознавства, колекцій рідкісних видань і рукописів Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка;

Осадця Ольга Павлівна – кандидат мистецтвознавства, завідувач відділу наукових досліджень творів образотворчого та музичного мистецтва Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника.

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

27 квітня 13:00 - 27 квітня 14:00