Показ фільму "Дякую за дощ"

Показ фільму "Дякую за дощ"

18 грудня в рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Одещині за підтримки iQSpace відбудеться показ фільму Юлії Дагр «Дякую за дощ».

В останні п’ять років Кісілу, фермер із Кенії, використовує свою камеру для відеозапису життя своєї сім’ї, свого села, а також впливу зміни клімату. Він знімав повені, засухи і бурі, але крім того й більш людські втрати: його дітей відправляють додому зі школи, коли він не може оплатити навчання; чоловіки переселяються до міст у пошуках роботи; напруга в сім’ї наростає. Після бурі, що руйнує його будинок, Кісілу починає організовувати громадський рух фермерів, що борються із впливом екстремальних погодних явищ, і доносить свою історію аж до Парижа, на конференцію ООН про зміну клімату. Там, посеред незрозумілих політичних розборок на найбільшому екологічному шоу на Землі, стосунки Кісілу та норвезької режисерки Юлії Дагр роблять цікавий поворот, проливаючи яскраве світло на рух за кліматичну справедливість і на дуже різні світи, які вони представляють.

2017
Норвегія, Великобританія
90’
Юлія Дагр

Юлія Дагр – норвезька режисерка і продюсерка, чиєю пристрастю є персонажецентричні історії, які можуть привернути увагу до соціальних та екологічних проблем і показати їх у новому світлі, кинути виклик стереотипам і справити вплив на суспільство. У 2015 році вона здобула нагороду One World Media, була номінована на премію Ґрієрсона і потрапила у складений Forbes список тридцяти людей у віці до тридцяти років, які «ведуть за собою і визначають світові медіа». «Дякую за дощ» – перший повнометражний фільм Юлії.

Що: Показ фільму «Дякую за дощ»
Де: IQSpace, Деволанівський узвіз, 12
Коли: 18 грудня, 19:00

Вхід вільний.

📌 Організатори та партнеры Мандрівного фестивалю на Одещині:

Одесская областная организация ВОО "Комитет избирателей Украины" — неурядова незалежна громадська організація, місією якої є активізація громадян до участі в управління державою та реалізації своїх конституційних прав.

Urban Inst. — громадська організація, виступає за сталий розвиток міста. Організація є прихильником партисипативного планування — планування в місті з залученням всіх зацікавлених сторін. Мета Urban Inst. — впровадити форми взаємодії між усіма користувачами міського простору.

iQSpace — найзатишніший коворкінг в Одесі. Надаємо якісну і сучасну освіту, забезпечуючи потреби в постійному самовдосконаленні.

4City — міський простір, який робить місто комфортним для життя. 4City складається з ресторану Frebule, коворкінга та лекторію. 70% прибутку закладу йдуть на проекти які роблять місто комфортним.

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

17 квітня 10:00 - 19 квітня 17:00