Міжнародний форум “Від ідеї до успіху: Місцеві ініціативи змінюють життя українських громад”

Міжнародний  форум “Від ідеї до успіху: Місцеві ініціативи змінюють життя українських громад”

20-21 квітня в Одесі відбудеться міжнародний форум “Від ідеї до успіху: Місцеві ініціативи змінюють життя українських громад”. Форум організований Спілкою “Громадські ініціативи України”.

Захід традиційно присвячений розвитку громадських організацій та ініціатив, що працюють на місцевому рівні, в українських містах, районах, селах і селищах, а також в об’єднаних громадах.

Простір форуму спланований як великий комунікаційний майданчик, а в програмі форуму заплановані панельні та тематичні дискусії, майстер-класи, час для обміну думками у форматі “відкритого простору”, передбачене знайомство з новими програмами для НУО.

Як долучитися?

На форум зможуть потрапити не всі бажаючі, тому частина дискусій буде транслюватися онлайн. За перебігом форуму можна слідкувати у спеціально створеній події, а також на сторінці Спілки “Громадські ініціативи України” в фейсбуці.

Всі новини з форуму можна відстежувати за хештегами #ГІУ та #форум_ГІУ

Трохи про програму

Відкриє форум ключова панель про виклики перед поколінням трьох революцій: як громадські ініціативи можуть попередити найбільші загрози що стоять перед Україною? Під час розмови лідери з різних галузей будуть шукати відповідь на питання куди далі рухатися громадському сектору. Учасники панелі: Olia Mykhailiuk, агенція подій ArtPole, Ratan Ahmedov – Корюківський міський голова, Nelya Lavrynenko, Приватна школа “МудрАнгелики”, Олександр Славський (Oleksandr Slavskyi), Impact Hub Odessa. Дивіться онлайн у фейсбук-сторінці Форуму. Час: 20 квітня, 10:20-12:00.

Найбільше часу на форумі буде присвячено обговоренню ідеї мережування та комунікації місцевих громадських ініціатив між собою. Ми обрали формат відкритого простору, щоб зробити цю дискусію неформальною і залучити до неї всіх без винятку учасників. Темою відкритого простору стане “Громадянське суспільство і реформи: навіщо місцевим НУО об’єднуватись?”. Час: 20 квітня, 13.30-15.30.

Навчальна частина форуму буде представлена майстер-класами від практиків із таких сфер як публічна партисипація, різних форматів розвитку публічних просторів та місцевого розвитку,  господарської діяльність НУО. Майстер-класи будуть проводити: Павло Пущенко, ГО Освітній центр “Ініціатива”, Чернігів, Сергій Аверков,  Агентство економічного розвитку, Вознесенськ, Катерина Олійник, Віктор Бучнєв,  Вільний простір FreeDom, ГО Фрідом, Енергодар, Наталя Піпа, Андрій Рущак, ініціатива «Кращий Сихів», Львів, Томаш Хобовскi,  Марина Албу, Представництво Solidarity Fund PL в Молдовi. Прямі включення із майстер-класів дивіться на фейсбук-сторінці Форуму. Час: 20 квітня, 16.00-17.00.

За участі закордонних спікерів пройде міжнародна панель в пошуку відповіді на питання: Чому міжнародні проекти та ініціативи такі важливі для регіону Східної та Центральної Європи? Що в спільній діяльності є найбільш важливим: ресурси, ідеї, цінності, стандарти діяльності…? Учасники міжнародної панелі: Томаш Хорбовскi, Марина Албу, Представництво Solidarity Fund PL в Молдові (Молдова), Вальдемар Вайс, Федерація неурядових організацій Нижньої Сілезії (Польща), Арунас Сурвіла,  Національний інститут соціальної інтеграції (Литва), Ігор Добко, Товариство Лева (Україна). Побачити онлайн-стрім панелі ви зможете на фейсбук-сторінці Форуму. Час: 20 квітня, 17.30-19.00.

Незмінним інформаційним партнером та другом Спілки #ГІУ вже багато років є портал Громадський Простір. Цього року на форумі ми робимо спільну подію – Prostir Talks “Громадські мережування та партнерства: коли це працює?” Слідкувати за розмовою також можна буде онлайн. Час: 20 квітня, 17:30-19:00

А ввечері буде дискусія про Крим… Поговоримо про кримські ініціативи мистецької агенції ArtPole з Olia Mykhailiuk та Myroslava Ganyushkina, подумаємо, що може зробити зараз кожен з нас, дещо згадаємо. Час: 20 квітня, 20:00.

Відомий польський діяч Кшиштоф Становський матиме програмний виступ вранці другого дня форуму  на тему “Що відбувається з громадським суспільством в Східній Європі? Що можуть і повинні робити українські НУО на місцях, зокрема зважаючи на реалізовані і нереалізовані реформи”. Пряма трансляція виступу на фейсбук-сторінці Форуму. Час: 21 квітня, 9:30-10:30.

Родзинкою Форуму стане  нагородження переможців конкурсу “Краща громадська ініціатива України”, що був започаткований у 2013 році Спілкою Громадські Ініціативи України. Головна ідея цього конкурсу – поширити інформацію про невеликі, але цікаві і важливі ініціатив у сфері активізації місцевих громад. Переможчі конкурсу обираються з історій, опублікованих у спеціальному розділі нашого сайту “Історії успіху”.

Завершити форум має тематична дискусія «Успішна громадська ініціатива в Україні: критерії, показники, бачення» за участі впливових українських НГО та донорських організацій. Дискучія відбудеться за участю: Айдер Халілов, ENGAGE/USAID, Олена Урсу, ПРООН, Володимир Шейгус, ІСАР «Єднання», Андрій Павлович, SALTO, Марина Албу,  Solidarity Fund PL. Дивіться онлайн! Час: 21 квітня, 14:30-16:00.

 

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

25 квітня 11:00 - 25 квітня 14:00