Масовий диктант з української мови

Масовий диктант з української мови

Масовий диктант з української мови — це освітньо-культурна подія, що цього року проводиться вже втретє в Одесі в рамках Вишиванкового фестивалю (22.08 — 26.08.2018). 

Ця акція проводиться з метою заохочення одеситів та гостей міста вивчати українську мову, розмовляти й грамотно писати державною мовою.

Захід відбудеться 25 серпня 2018 року на площі біля пам’ятника дюку де Рішельє на Приморському бульварі. Початок реєстрації о 17:30.

Для того, щоб взяти участь в акції, необхідно попередньо зареєструватись за посиланням http://bit.ly/Реєстрація2018 

Перший масовий диктант зібрав 129 учасників у 2016 році. Наступного року ця акція побила рекорд і зібрала вже 350 осіб. Позмагатись у своїх знаннях щороку приходять учасники віком від 7 до 75 років найрізноманітніших професій, проте найчисленнішими є старшокласники й студенти різних спеціальностей.

До участі в акції запрошуються усі, хто володіє українською мовою та має бажання позмагатись у власних знаннях і отримати подарунок від партнерів акції — Фонду Максима Степанова. Особливість цього заходу полягає й у тому, що він є відкритим, а отже проводитиметься просто неба. Саме тому кожен матиме змогу вільно спостерігати за його перебігом. 

Цього року текст читатиме Ігор Хворостяний — кандидат філологічних наук, автор посібників з української мови та масового онлайн-курсу «Лайфхаки з української мови і літератури». 

ВАЖЛИВО: організатори вносять деякі зміни до порядку участі осіб, які вже перемагали: учасники, які посідали І,ІІ або ІІІ місця за найкращий диктант у 2016 або 2017 роках будуть допущені до участі поза конкурсом, тобто вони матимуть змогу написати диктант і отримують оцінку, проте у конкурсі брати участь не зможуть.

Перевірку диктанту здійснюватимуть викладачі ВНЗ м. Одеси та вчителі української мови одеських шкіл наступного дня, 26 серпня, тому про результати конкурсу учасники зможуть дізнатись 26 серпня о 16:00 на урочистій церемонії нагородження переможців.

Протягом тижня з дня оголошення результатів усі учасники отримають результати електронною поштою. Головними призами від партнерів будуть нагороджені учасники, які напишуть диктант акуратно й без жодних помилок.

Поділитися

29 листопада 09:00 - 29 листопада 13:00

16 квітня 16:00 - 19 травня 18:00

27 квітня 13:00 - 27 квітня 14:00