10 вересня 2021 р. 10:16

Перехід України в «жовту» зону відкладається

Перехід України в «жовту» зону відкладається

Уряд не запроваджуватиме з 13 вересня протиепідемічних заходів «жовтої» зони в областях. 

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, під час регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування» в Одесі 9 вересня.

Він зазначив, що підстави для запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки є і Міністерство охорони здоров'я запропонувало уряду скликати засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії очікується у середу 15 вересня, проте в разі прийняття рішення про схвалення ініційованих змін до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.  

Між тим Одеська область продовжує знаходитись у п'ятірці лідерів за кількістю нових випадків COVID-19, які зафіксували медики за добу.

Як зазначається в системі моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки та оборони, 9 вересня зареєстровано 233 випадки інфікування, з яких сім - летальних. 

Загалом в Україні минулої доби зареєстровано 3 тисячі 615 нових випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 348 дітей та 61 медпрацівник.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (406), Харківській (341), Львівській (292), Чернівецькій (235) та Одеській (233) областях.

Зазначимо, що загалом з початку пандемії в регіоні зареєстровано 146 тисяч 100 випадків інфікування, з яких 3 тисячі 105 - летальні.

Нагадаємо, Одеська область опинилася в п'ятірці лідерів за кількістю нових випадків COVID-19, які зафіксували медики минулої доби, 8 вересня.

Медики Одещини зафіксували за добу 7 вересня 152 нові випадки COVID-19 та шість летальних випадків.

За добу 6 вересня - 140 нових випадків COVID-19 та жодного летального випадку.

За добу 5 вересня в Одеській області зареєстровані 63 нових випадки COVID-19, два з яких летальні.

За 4 вересня Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 1 тис. 379 нових випадків коронавірусної хвороби в Україні в цілому. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися