23 серпня 2020 р. 13:44

Одеська область продовжує залишатись в лідерах за кількістю нових випадків COVID-19 за добу

Одеська область продовжує залишатись в лідерах за кількістю нових випадків COVID-19 за добу

Одеська область продовжує утримувати п'яте місце за кількістю нових випадків COVID-19, підтверджених за добу.

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, найбільшу кількість випадків окрім Одеського регіону зареєстровано у  місті Київ (307),  Чернівецькій (213), Івано-Франківській (174), Харківській (169), Львівській (146), та Тернопільській (119) областях.

Зазначимо, що Центр лабораторних досліджень Міністерства охорони здоров'я підтвердив станом на ранок 23 серпня 121 новий випадок захворювання COVID-19 та два нових летальних випадки. 

 МОЗ зазначає якщо взяти до уваги базовий епідеміологічний показник (40 активних випадків захворювання на 100 тисяч населення), то наразі цей показник перевищено в 17 регіонах країни.

Нагадаємо, як зазначив у п'ятницю 21 серпня заступник директора Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Дементьєв. При збереженні нинішньої динаміки захворюваності COVID-19 в Одеській області, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може віднести регіон до помаранчевої зоні небезпеки вже у понеділок.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися