09 травня 2024 р. 16:29

Житель Херсонщини допомагав окупантам вирішувати земельні питання

Фото: Інтент / Леонід Громов

(Фото: Інтент / Леонід Громов)

Судитимуть місцевого жителя, який опікувався "земельними питаннями" у незаконному органі влади Херсона.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Херсонської області.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Так, слідством встановлено, що обвинувачений у червні 2022 року обійняв посаду так званого "начальника сектора учёта земель и договорных отношений" в окупаційній адміністрації Херсона. На цій посаді чоловік організовував та планував роботу підрозділу, контролював роботу підлеглих. Виконував накази окупаційної влади, сприяв її становленню на захопленій території.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що підозрюється депутат сільради з Херсонщини, який став заступником окупаційного голови Бехтер. За даними слідства, 46-річний підозрюваний у червні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого "заступника голови" у незаконному органі влади – "ВЦА Бехтерської сільської територіальної громади". Чоловік агітував місцеве населення підтримувати дії рф на окупованій території, зокрема у веденні нею збройної агресії проти України та легітимізації анексії територій. Також підозрюваний підбирав і працевлаштовував співробітників, займався інвентаризацією та вилученням майна Бехтерської сільради для використання у роботі незаконного органу влади.

Також за впровадження російських стандартів освіти у захопленому Херсонському виші судитимуть колишнього доцента університету.

Володимир Шкаєв

Поділитися