31 березня 2024 р. 11:03

Внаслідок збройної агресії рф на Миколаївщині постраждало 103 дитини

ФОТО: Соцмережі

(ФОТО: Соцмережі)

Через війну на Миколаївщині постраждало 103 дитини. Загалом в Україні внаслідок збройної агресії рф загинули 537 дітей.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

 Більше ніж 1810 дітей постраждало в Україні внаслідок війни. Станом на ранок 30 березня 2024 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 537 дітей загинули та понад 1273 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій - 524, Харківській - 343, Херсонській - 149, Київській - 130, Дніпропетровській - 125, Миколаївській - 103, Запорізькій - 100.

У зв’язку зі збройною агресією рф тисячі українських дітей зазнали фізичних та психологічних страждань. Усі вони мають право отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Нещодавно було встановлено особи херсонських колаборантів, які вивозили дітей з Миколаївщини під час окупації. 

Псевдоректорка окупаційного Херсонського аграрного університету та псевдозаступник псевдоначальника окупаційного Департаменту молодіжної політики, сім'ї та спорту ВЦА Херсонської області у липні 2022 року вивезли 15 вихованців захопленої на той час Новопетрівської спеціальної школи на Миколаївщині до спецзакладу на Херсонщині.

Днями вдалося повернути на підконтрольну Україні територію трьох хлопчиків 5-ти, 11-ти та 14-ти років з окупованих регіонів Херсонщини. З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вже вдалось повернути 47 дітей із Херсонської області.

Внаслідок атаки 7 березня у Миколаєві постраждало двоє дітей. 

Було пошкоджено приватні та багатоквартирні будинки, цивільні автомобілі. Також зруйновані ділянки мережі зовнішнього освітлення, частина трамвайних колій та контактної мережі. Загибла одна людина, 9 отримали поранення, з них - двоє дітей.

Атака окупантів 2 березня 2024 року стала найбільшою за кількістю загиблих дітей в Одесі. Російська атака безпілотниками-камікадзе по місту забрала життя 12 цивільних людей, п’ятеро з яких - діти. 

Анна Бальчінос

Поділитися