19 лютого 2024 р. 18:32

В Криму партизани помітили у Джанкої вагнерівців

Фото: АТЕШ

(Фото: АТЕШ)

В Джанкой у тимчасово окупованому росіянами Криму прибуло багато нових російських військових. Серед новоприбулих були помічені маркування сумнозвісної ПВК "Вагнер".

Про це повідомляють партизани руху "Атеш".


Фото: АТЕШ

У дописі також йдеться про те, що виявлені й військові з підрозділу бойових медиків "Друїд", 80 окремої арктичної бригади, військові автомобілі з Архангельської області та представники Республіки Комі.


Фото: АТЕШ

"Джанкой став справжнім логістичним центром окупантів і плацдармом на вільні українські території. Благо наші агенти продовжують працювати, внаслідок чого, ми вже маємо ряд результативних прильотів", - заявили в "Атеш".


Фото: АТЕШ

Раніше повідомлялось про те, що окупанти продовжують штурмувати українські позиції на лівобережжі Дніпра, намагаючись вибити звідти підрозділи Сил оборони. 3 лютого було зафіксовано п'ять спроб цього. Зазнавши втрат, російські штурмовики відійшли. У зведенні Генштабу ЗСУ 19 лютого йдеться про те, що в зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Протягом минулої доби противник здійснив 16 безуспішних штурмів.

Також в об'єднаному пресцентрі ОК "Південь" повідомили про те, що ЗСУ продовжують розширяти плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Як повідомила керівник пресцентру Наталя Гуменюк, кількість окупантів на цьому напрямку значно більша.

"На сьогодні наша робота має результат. Маємо розширення плацдармів. Але треба усвідомлювати, що лінія фронту дуже гнучка і під тиском ворожих підрозділів, ми знаємо, що їх набагато більше присутніх на лівому березі, вони набагато краще укріплені й мають відповідне тилове підґрунтя, яке їх може убезпечувати, на відміну від наших, де за спинами Дніпро. Тому тут треба бути дуже обережними в інформаційному просторі і задовольнятися тією інформацією, яка може бути оприлюдненою станом на зараз", – зазначила Гуменюк.

Також йшлося про те, що ще десяток сучасних систем радіоелектронної боротьби отримали військові ЗСУ, які служать на Херсонському напрямку. Необхідне спецобладнання було передано підрозділам морської піхоти.

Володимир Шкаєв

Поділитися