13 січня 2024 р. 09:20

У Польщі затримали юнака з Чехії, який збирався захищати Україну від росіян

Фото: Польська поліція

(Фото: Польська поліція)

15-річний громадянин Чехії втік із дому, щоб приєднатися до українського війська у боротьбі проти окупантів рф. Завдяки співпраці чеських, польських та українських служб хлопця вже знайшли

Інформацію про це надали в Управлінні прикордонної охорони у польській частині Сілезії.

Як стало відомо, польські прикордонники отримали від чеських колег інформацію, що 15-річний мешканець Острави 10 січня пішов із дому, але до школи не з'явився. Його батьки забили на сполох і повідомили у відповідні служби, надавши опис сина. 

Польська поліція визначила, що той перебуває в Перемишлі, коли його телефон там авторизувався. 

Згодом з’ясувалося, що хлопець забрав із дому свій паспорт, бо хотів потрапити до України, щоб воювати проти росіян. Раніше підліток уже перетинав польсько-український кордон. 

Завдяки міжнародній співпраці Прикордонної служби Польщі, поліції Чехії та українських служб 15-річного чеха вже повернули додому.

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці викрили юнака, який розфарбував вхідні двері до офісу однієї з громад. Поліцейські переглянули записи камер відеоспостереження, допитали свідків та провівши ряд інших оперативно-розшукових та слідчих заходів, встановили причетність до правопорушення 15-річного жителя Одеси.  Тепер школяру загрожує кримінальна відповідальність за ознаками хуліганства.

Також ми писали, в мережі розкрили особу "одесита" із кремлівського відео. У ролику чоловік стверджує, що він одесит і в нього один президент. Але насправді актором виявився 37-річний Олександр Гриденко, який народився в Донецьку. Також він є  депутатом так званої "днр" та  членом партії "Єдина росія". Гриденко ніколи не проживав в Одесі, ба більше — він є в українському та канадському списках санкцій, а також на сайті "Миротворець".

Ірина Глухова

Поділитися