09 травня 2024 р. 13:29

Судді з Криму присудили 15 років позбавлення волі

Фото ілюстративне: nv. ua

(Фото ілюстративне: nv. ua)

До 15 років позбавлення волі засуджено суддю-колаборанта з Криму

Про це повідомили в пресслужбі прокураутури АР Крим та міста Севастополя.

У дописі відомства йдеться про те, що за публічного обвинувачення прокуратури АРК та м.Севастополя окупаційного "служителя Феміди" визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до 15 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в судових органах строком на 15 років та з конфіскацією майна.

Зазначається, що прокурори в суді довели, що у березні 2023 року громадянин України добровільно обійняв посаду "судді" в окупаційному Київському районному суді м. Сімферополя. Здійснюючи "правосуддя" від імені та в інтересах країни-агресора, засуджений сприяв функціонуванню системи окупаційних судових органів на півострові.

У пресслужбі додали, що наразі, за підтримання обвинувачення прокуратурою автономії, за колабораційну діяльність засуджено 10 громадян України, які співпрацюють з ворогом на півострові.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим

Раніше повідомлялось про те, що до 13 років позбавлення волі за зраду державі заочно засуджено колишню прокурорку з Криму. В суді доведено, що після окупації півострова громадянка України зрадила присязі на вірність українському народові та почала працювати в окупаційних органах прокуратури.З березня 2014 року вона обіймала посади "старшої помічниці прокурора Сімферопольського району прокуратури Республіки Крим", "помічниці прокурора міста Судак" та "помічниці прокурора Чорноморського району Республіки Крим".

Також СБУ повідомила про підозру очільнику окупаційних таборів, де рашисти навчають дітей воювати проти України.

Володимир Шкаєв

Поділитися