27 січня 2024 р. 13:02

Розтрощені будинки та поранені - нові воєнні злочини росіян на Херсонщині

Фото: Поліція Херсонщини

(Фото: Поліція Херсонщини)

Поліцейські продовжують документувати удари по цивільній інфраструктурі правобережжя Херсонщині.  Зокрема, зафіксовано 14 нових воєнних злочинів російської армії проти мирного населення.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції Херсонської області.

Правоохоронці розповіли, що ворог продовжує обстрілювати мирні населені пункти Бериславського та Херсонського районів із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, авіації та БпЛА. Ціллю атак росіян залишаються об’єкти життєзабезпечення та цивільної інфраструктури.

Під обстрілами противника перебували Білозерка, Чорнобаївка, Антонівка, Інженерне, Садове та Придніпровське.

Крім того, російські військові здійснили артилерійський обстріл Новотягинки, отримала поранення 51-річна місцева жителька.

Також армія рф систематично обстрілювала Херсон. У Дніпровському районі ворожий снаряд розірвався у дворі школи, пошкоджено вікна та доріжку на спортивному майданчику. За даними поліції, від жителів прибережної частини надходили заяви про пошкоджені обстрілами приватні будинки.

"У Корабельному районі внаслідок ворожих атак перебиті газові труби, вибиті вікна у багатоповерхівках, у приватних будинках пошкоджено фасади, двері та вікна", - йдеться у повідомленні.

Слідчо-оперативні групи на місцях обстрілів вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини.

За минулу добу поліція відреагувала на 334 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

В ніч проти 27 січня російська армія кілька годин обстрілювала Микільське на Херсонщині. Пошкоджено газові й електромережі, водогін, оселі людей, повідомили у Херсонській ОВА.

Також під ударом був Станіслав. Тут, зазначили в ОВА, зафіксовано влучання поблизу приватних будинків, автівки. Наслідки наразі уточнюються.

Фото: Нацполіція Херсонщини та Херсонська ОВА.

 

Ірина Глухова

Поділитися