27 січня 2024 р. 15:01

Працівник Ощадбанку отримав підозру від СБУ за допомогу росіянам у Херсоні

Фото: Центр журналістських розслідувань

(Фото: Центр журналістських розслідувань)

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому працівнику Ощадбанку, який перейшов на бік росіян під час окупації Херсона.

Про це свідчить текст підозри на сайті Офісу Генерального прокурора.

В дописи йдеться про те, що Виноградов Євген Іванович, уродженець і житель Херсона, 1983 року, який працював завідувачем сектору роздрібного бізнесу відділення  Ощадбанку добровільно перейшов на бік росіян й в липні 2022 року отримав посаду керуючого додаткового офісу "200-річчя Херсона" незаконно відкритого окупаційного "Промсвязьбанка".

За даними слідства, чоловік забезпечував інкасацію російського рубля, відкривав і обслуговував рахунки незаконно створених у Херсоні органів влади та комунальних підприємств держави-агресорки.

"У Виноградова виник злочинний умисел спрямований на допомозі державі агресору та окупаційній адміністрації з метою завдання шкоди Україні шляхом реалізації рішень держави-агресора щодо введення рубля як платіжного засобу на тимчасово окупованих територіях Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

За даними Центра журналістських розслідувань, з 2023 року Євген Виноградов знаходиться на території рф, подорожує по Краснодарському краю і москві, а наприкінці 2023 року одружився з жінкою з Краснодара.

Також підозру отримала 55-річна Спиридонова Вікторія Борисівна, уродженка Республіки Молдова, мешканка Херсона. Вона під час окупації цього міста в липні 2022 року добровільно очолила додатковий офіс "Дніпровський" "Просвязьбанка".

Раніше ми писали, накладено арешт на майно, яке належить депутату Херсонської обласної ради, підозрюваному в державній зраді та колабораційній діяльності. Він перейшов на бік ворога та вступив до партії "єдина росія".

Ірина Глухова

Поділитися