07 березня 2024 р. 16:15

Поранено людину: російські війська продовжують гатити по Херсону

Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області

(Наслідки обстрілу. Фото: поліція Херсонської області)

Зранку, 7 березня, військові рф обстрілюють Херсон з тимчасово окупованого лівого берега області. Є пошкодження, поранена людина.

Про це повідомив керівник ОВА Олександр Прокудін.

Він розповів, що в наслідок атаки Корабельного району Херсона зруйнована приватна оселя, гаражні приміщення та автівки. Поранення отримав 45-річний місцевий мешканець. 

Наразі чоловіка обстежують лікарі. Попередній діагноз - мінно-вибухова травма. 

У мікрорайоні Житлоселище внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю вищого навчального закладу, 6 приватних будинків, газову трубу, автомобіль та поранено 45-річну жінку. У прибережній зоні артилерійські снаряди пошкодили територію підприємства, внаслідок чого воно загорілось.

Минулої доби, 6 березня, російські військові також поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема були пошкоджені  16 приватних будинків. 

Росіяни атакували дроном типу «FPV» житловий квартал у Бериславі. Внаслідок вибуху пошкоджено приватний будинок, мінно-вибухові травми та контузії отримали 59-річний чоловік та 58-річна жінка.

Також, за інформацією Херсонської МВА, російські війська 12 разів обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксовані в Херсоні, Антонівці та Садовому.

Зокрема, було пошкоджено 2 адміністративні  будівлі, 7 приватних будинків, 1 цивільний автомобіль та газогін.

Раніше повідомлялось про те, що 5 березня, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема були пошкоджені 10 багатоповерхівок та 11 приватних будинків. Внаслідок ворожих атак у населених пунктах області були влучання в газопровід, пункт незламності та гаражне приміщення, а також територію аеропорту. В одному з мікрорайонів Херсона в житловому будинку заблокувало власницю

Також поліція фіксує наслідки російських атак правобережної частини Херсонщини. Так, 4 березня було поранено цивільну людину та пошкоджено житлові будинки й навчальний заклад.

Керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив, що окупанти цілеспрямовано б'ють по цивільних людях на правобережній частині Херсонщини. Ніби це їх помста за загибель в Україні російських військових.

Олеся Ланцман

Поділитися