31 березня 2024 р. 13:30

Окупанти перекинули до Криму танковий батальйон

Фото: АТЕШ

(Фото: АТЕШ)

Нещодавно до Євпаторії прибуло близько 31-го танка.

Про це повідомив партизанський рух "АТЕШ".

Агенти АТЕШ зафіксували пересування окупаційних військ на території півострова. А саме помітили, що 
останнім часом простежується цікава тенденція щодо накопичення броньованої техніки в Криму.

Так, за нашою інформацією, до Євпаторії нещодавно прибуло близько 31-го танка, що говорить нам про перекидання цілого танкового батальйону", - йдеться у повідомлені партизан.

За їх словами, вони з'ясували, що танковий батальйон перекинуто на територію Криму в рамках посилення кримського угруповання.

Раніше росіяни окупованому Криму почали накопичувати "Циркони". Про що розповіла начальниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. За її словами, досвід показав, що використання таких ракет як "Циркон" з підвищеною дальністю свідчить про те, що повітряна тривога при застосуванні балістики з півдня оголошуватиметься ще й крім Київської області також і в північних регіонах.

До того ж за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова можлива нова хвиля мобілізації кримчан до російської армії. Зокрема, мобілізувати загарбники можуть кримських татар. Такі висновки він зробив після зустріч голови підконтрольного російській владі Духовного управління мусульман Криму та Севастополя Емірала Аблаєва з російським міністром МВС Криму Ігорем Іларіоновим.

За словами Чубарова, під час зустрічі Аблаєв узяв на себе зобов'язання "сприяти залученню кримських татар до участі у війні рф проти України".

Також йшлося, що за минулий рік близько 100 учасників Юнармії пішли воювати у складі зс рф проти України. Адже агітатори з військкомату здійснюють обхід навчальних закладів та пропонують замість строкової служби укласти контракт, аби мати змогу набрати "добровольців" та відправити їх на фронт. Агітацію проводять під час екскурсій, та на масових заходах з пропагандистськими концертами.

Олеся Ланцман

Поділитися