05 травня 2024 р. 08:32

Обстрілюючи Херсонщину росіяни поранили людину

Школа у Бериславі. Фото: ХОВА

(Школа у Бериславі. Фото: ХОВА)

Минулої доби, 4 травня, під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Понятівка, Станіслав, Придніпровське, Інгулець, Томина Балка, Інженерне, Садове, Берислав та Михайлівка. Через російську агресію 1 людина дістала поранення.

Про це розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За словами посадовця, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 2 багатоповерхівки та приватний будинок. Були зафіксовані влучання в навчальний заклад та приватний автомобіль.

Вранці під ворожий удар у Бериславі потрапила вантажівка, що доставила питну воду місцевим мешканцям. російські війська атакували автомобіль дронами. Авто згоріло.

Ввечері окупанти скинули вибухівку з дронів на раніше зруйнований обстрілами навчальний заклад у Бериславі. На місці «прильоту» виникла пожежа. 

Херсонську міську територіальну громаду за минулу добу було обстріляно російськими окупаційними військами 5 разів. Ураження зафіксовані в Антонівці, Інженерному та Придніпровському.

Під час нічної дронової атаки сили протиповітряної оборони знищили над територією нашої області 1 "Shahed-131/136".

За добу до того, 3 травня, під вогнем противника перебували Херсон, Станіслав, Антонівка, Садове, Дніпровське, Інженерне, Комишани, Широка Балка, Придніпровське, Берислав, Томарине, Осокорівка, Червоний Маяк, Зміївка, Новоберислав, Львове та Гаврилівка.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 18 об’єктів: 10 приватних будинків, навчальний заклад, вежа мобільного зв’язку, кафе, два автомобілі та господарська споруда.

Раніше,  2 травня, під час обстрілів росіяни поранили людину та пошкодили газогін. До того,  1 травня під вогнем ворога опинилися об'єкти цивільної інфраструктури. А 30 квітня під час обстрілів регіону російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено вісім  приватних будинків. Були зафіксовані влучання у стільникову вежу та магазин.

Олеся Ланцман

Поділитися