14 березня 2024 р. 14:58

Невдала спроба окупантів на Херсонщині обернулася для них черговими втратами

Антонівський міст. Фото: Суспільне

(Антонівський міст. Фото: Суспільне)

Окупанти вночі проти 13 березня намагались переплисти Дніпро та висадитися на правому березі в районі Антонівського мосту в Херсоні, щоб провести розвідувальну місію.

Про це повідомили в пресслужбі Сил оборони Півдня України.

Зазначається, що українські захисники зірвали наміри військових російської окупаційної армії.

"Під щільним вогнем Сил оборони України окупантський човник феєрично повторив долю російського флоту – втративши чверть своєї спроможності та наповненості, ретирувався до лівого берега знов", – зазначили в повідомленні.

У дописі військових додали, що цю невдалу операцію окупаційна влада намагається показати як переможну.

"Натомість, сальдо за прикладом брехунця шойгу "зачистив" в своєму телеграм-каналі плацдарм  і зібрався туди повертатися", - додали в пресслужбі.

У Силах оборони запевнили, що надійно тримають оборону правого берега.

Раніше повідомлялось про те, що підрозділи двох українських бригад морської піхоти, ймовірно, 17-18 жовтня перетнули річку Дніпро та висадилися на лівий берег річки на Херсонщині. Тоді росЗМІ писали, що дві штурмові групи ЗСУ висадилися на східному березі Дніпра та прорвали оборону окупаційних військ, тимчасово зайнявши всю Пойму та позиції на північній околиці Піщанівки. Станом на 18 жовтня загарбники контролювали лише південну частину Піщанівки. Генштаб ЗСУ також побічно підтвердив просування морпіхів на лівий берег Херсонщини.

Також йшлося про те, що українські оборонці продовжують боротьбу за позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. При цьому плацдарми на лівобережжі розширюються. При цьому зазначається, що кількість окупантів на цьому напрямку значно більша.

Володимир Шкаєв

Поділитися