01 травня 2024 р. 07:33

Оновлено! Наслідки удару балістики по Одесі: є загиблі та пошкоджені будинки

Фото: Патрульна поліція Одещини

(Фото: Патрульна поліція Одещини)

У ніч на 1 травня росіяни завдали удару по Одесі балістичними ракетами. 

Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, в результаті атаки в місті загинуло троє людей, ще троє осіб отримали поранення.

"Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені. Постраждалим надається вся необхідна медична допомога", – зазначив Кіпер.

За його даними, в Одесі є пошкодження цивільної інфраструктури.

Міський голова Геннадій Труханов додав, що в житлових будинках вибито вікна та двері. Уранці на місці розпочне роботу оперативний штаб районної адміністрації. Міський голова показав перше відео з місця удару.

"Дорогі одесити! Ви бачите, що у ворога почалися "сакральні дати". Другий день поспіль він запускає по нас балістику. Я дуже прошу вас максимально швидко реагувати на сигнали повітряної тривоги й оперативно рухатися в безпечні місця. Це дуже важливо для збереження вашого життя і здоров'я", — написав він.

Оновлено в 9.00: В Одесі тимчасово обмежили рух на наступних ділянках, повідомили у патрульній поліції:

  • вулиця Канатна — вулиці Пироговська;
  • вулиця Пироговська — вулиця Маріїнська.

Оновлено в 9.15: На вулиці Канатній, 83 в Одесі розпочав роботи оперативний штаб для мешканців пошкоджених будинків, повідомили у міській раді. 

Спеціалісти Приморської районної адміністрації надають консультації щодо оформлення матеріальної допомоги на заміну вибитих вікон та дверей.

(Фото: Одеська міська рада)

Речник Повітряних сил Ілля Євлаш повідомив в етері телемарафону, що російська армія 
атакувала Одесу трьома балістичними ракетами "Іскандер-М".

Ввечері 29 квітня,  росіяни ударили по Одесі балістичною ракетою "Іскандер" із касетним боєзарядом.  Кадри моменту прильоту оприлюднили в Офісі генпрокурора України. Внаслідок атаки п’ятеро людей загинуло та понад 30 було травмовано. Серед постраждалих  двоє дітей та вагітна жінка. 

Раніше Міжнародний гуманітарний університет офіційно підтвердив загибель проректора з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності Бориса Васильєва внаслідок ракетної атаки 29 квітня.

30 квітня 2024 року оголосили днем жалоби у місті Одесі. Підприємствам, установам, організаціям міста рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

Пошкоджень зазнав палац студентів "Одеської юридичної академії", відомий в Одесі як "Замок Гаррі Поттера", при цьому постраждав народний депутат Сергій Ківалов, який є почесним президентом та засновником юридичної академії. 

Ірина Глухова

Поділитися