24 березня 2024 р. 18:49

На оборону Херсонщини виділили близько мільярда

Оборона Херсонщини. Фото: ХОВА

(Оборона Херсонщини. Фото: ХОВА)

Щодня на будівництві фортифікаційних споруд деокупованої Херсонської області працюють сотні фахівців та сотні одиниць техніки.

Про це розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Споруджуємо другу лінію оборони - це ще один рівень захисту від ворога. На будівництва фортифікаційних споруд у Херсонській області держава виділила близько мільярда гривень", – повідомив Прокудін

Над зміцненням оборони Херсонщини працюють вже понад рік: будують фортифікації, облаштовують опорні пункти та споруджують укріплення.

"Наразі ми підійшли до наступного етапу – облаштування другої лінії оборони. Подібні заходи проводиться в усіх прифронтових регіонах, не лише на Херсонщині. Однак чомусь більшість цивільного населення сприймає облаштування другої лінії оборони як зраду і здачу позицій. Хочу запевнити, що жодних причин для паніки немає. Наші відважні воїни міцно стоять на захисті Херсонщини та всієї країни. У цьому можете не сумніватися", – підкреслив начальник ОВА.

Раніше повідомлялось, що 19 січня підрозділам Національної гвардії, територіальної оборони та зенітно-ракетним підрозділам передали прожектори з інвекторами до них та лазерними вказівниками. У цьому році це не перша допомога захисникам регіону від цивільних. Так, напередодні підрозділам територіальної оборони було передано взуття, планшети та акумуляторні батареї.

Громади Херсонщини постійно допомагають захисникам регіону в отриманні необхідного спорядження. Так, наприкінці січня черговий корисний вантаж отримали військові, які працюють на Херсонському напрямку.

Олеся Ланцман

Поділитися