14 березня 2024 р. 12:02

Мешканцям зруйнованої висотки на Добровольського в Одесі пообіцяли збільшити компенсацію

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

Мер Одеси Геннадій Труханов провів зустріч з власниками квартир, які були зруйновані або пошкоджені 2 березня внаслідок влучання в багатоповерхівку російського дрона-камікадзе.

Про це повідомила Одеська міська рада.

Наразі державною академією будівництва та архітектури  підготовлений технічний звіт. Документ потребує затвердження обласною комісією ТЕБ і НС, а також  Виконкомом Одеської міськради, який  планується провести вже цієї п'ятниці, 15 березня.

(Фото: Одеська мерія)

Згідно з технічним звітом 18 квартир лівої частини крайньої парадної визнані знищеними. А 18 квартир правої частини - пошкодженими. Від цього залежатиме й розмір компенсації за державною програмою єВідновлення.

За словами Труханова, у цьому районі розмір компенсації складає 535 доларів за квадратний метр знищеного житла, проте він веде переговори на рівні Кабінету міністрів щодо підвищення суми виплати компенсації за житло. Про результати мер  пообіцяв повідомити додатково.

(Фото: Одеська мерія)

Щодо квартир, які визнані пошкодженими, міський голова запевнив, що найближчим часом буде проведений демонтаж аварійних конструкцій, а також укріплення стін будинку. Людям також пообіцяли допомогти з подачею документів на компенсацію в рамках програми єВідновлення  за пошкоджене житло.

У ніч на 2 березня сталася найтрагічніша ніч в Одесі з початку війни. Внаслідок прямого влучання дрона в житловий дев'ятиповерховий будинок загинули 12 людей, з них п'ятеро дітей. Були зруйновані 18 квартир. Без опалення залишилися 11 будинків. 

Генеральний прокурор України Андрій Костін зазначив, що вперше в Одесі наслідки атаки міста дронами схожі на результати влучання ракети.  3 березня в Одесі оголосили днем жалоби

5 березня рідні та близькі  попрощалися у Раухівці Березівського району Одещини з родиною військовослужбовців, що загинула через масовану атаку ворога.

 6 березня Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс відвідали Одесу та вшанували пам’ять людей, які загинули 2 березня в результаті влучання російського "шахеда" в житловий будинок.

 

Ірина Глухова

Поділитися