24 березня 2024 р. 22:00

Колишній електрик став гауляйтером окупованої Асканії Нової

Сергій Воронін ліворуч. Фото: ЦЖР

(Сергій Воронін ліворуч. Фото: ЦЖР)

Законно обраний голова громади Асканія-Нова Вадим Поліщук у 2023 році добровільно склав свої повноваження і став заступником гауляйтера Нижніх Сірогозах Генічеського району Херсонщини. Новим головою окупаційної адміністрації росіяни назначили Сергія Вороніна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За інформацією окупаційних ЗМІ, днями Сергій Воронін зустрічався з так званим депутатом з Чаплинки Андрієм Клочком, окупаційним директором біосферного заповідника "Асканія-Нова" Дмитром Мещеряковим і іншими колаборантами для обговорення питань "розвитку поселення".

Зазначається, що Воронін – депутат Асканія-Нова селищної ради від "ОПЗЖ", наближений до команди місцевих зрадників, екс-голови громади Вадима Поліщука і підприємця, депутата Херсонської облради від "ОПЗЖ" Сергія Штанька.

На сайті Асканія-Нова селищної ради вказано, що у 2020 році Сергій Воронін працював електриком Чаплинської селищної ради. В Асканія-Нова селищній раді він очолює постійну комісію з питань планування, бюджету та фінансів, економічної політики та реформ, транспорту, будівництва і комунального господарства.

Мешканці селища розповіли ЦЖР, що Сергій Воронін – відомий місцевий підприємець, власник магазину "Олімп".

За даними YouControl, Сергій Воронін працював директором місцевого багатогалузевого комбінату комунальних підприємств – до його ліквідації й реформуванню у 2010 році. З 2011 по 2017 роки він очолював комунальне підприємство "Асканія-Нова". Також він директор і співзасновник ТОВ "Водоканал Асканія-Нова".

Попереднім окупаційним очільником селища Асканія-Нова був Сергій Вікшняйкін, уродженець і мешканець деревні Мар’їно Серґієво-Посадського міського округу Московської області РФ.

Раніше повідомлялось, що правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови окупаційної адміністрації Улянівки на Херсонщині, який сприяв російській паспортизації місцевого населення. Підозру у колабораційній діяльності отримала мешканка Бургунки, що на Херсонщині, яка стала "старостою" села. Також на Херсонщині оголошено про підозру окупаційному старості села Михайлівка, який здавав окупантам проукраїнські налаштованих односельчан.

Олеся Ланцман

Поділитися