01 травня 2024 р. 13:39

Кількість жертв балістичного удару по Одесі зросла до шести

Колаж Інтента

(Колаж Інтента)

Кількість загиблих від російської ракетної атаки по Одесі 29 квітня збільшилася до шести осіб. У середу, 1 травня. в лікарні помер ще один чоловік.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

"Сьогодні у лікарні помер чоловік, за життя якого лікарі боролись до останнього", - йдеться у повідомленні.

29 квітня російські окупаційні війська вдарили балістичною ракетою Іскандер-М із касетним  боєзарядом по узбережжю Одеси.  Одразу було відомо про чотирьох загиблих. На наступний день в лікарні міста помер 64-річний чоловік. Таким чином кількість жертв збільшилася до п'яти осіб. Унаслідок удару російських окупантів по Одесі поранень зазнали 32 особи, 23 з них перебувають у лікарні. Серед постраждалих двоє дітей — 16-річний хлопець і 5-річна дівчинка. Хлопцю надали всю необхідну медичну допомогу, і він завершує лікування амбулаторно. Дівчинка ж перебуває у важкому стані, вона має поранення в області серця.

30 квітня було оголошено Днем жалоби.

Не встигла Одеса оговтатися від атаки, як окупанти завдали нового удару балістикою по місту. Це сталося в ніч проти 1 травня.

2 травня в Одесі і області оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок балістичного удару по місту. В ніч проти 1 травня росіяни випустили по Одесі з тимчасового окупованого Криму три ракети, ймовірно Іскандер-М.

Від нового удару вже відомо про трьох загиблих та трьох постраждалих.

На будівлях буде приспущено Державний Прапор України та прапор м. Одеси з траурними стрічками.  Підприємствам, установам, організаціям міста рекомендовано обмежити використання музики та проведення розважальних заходів.

Через ракетний удар по Одесі було пошкоджено Представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Російська агресія продовжує воювати із цивільним населенням, тож світ має допомагати нам у боротьбі з цинічним ворогом", - наголосив Лубінець.

У Силах оборони півдня повідомили, що через влучання руйнувань зазнали адміністративні та житлові будівлі, медичний та навчальний заклади.

Ірина Глухова

Поділитися