27 січня 2024 р. 10:15

Херсонський депутат вступив у путінську партію "єдина росія" - його майно заарештували

Фото: Херсон онлайн

(Фото: Херсон онлайн)


Накладено арешт на майно, яке належить депутату Херсонської обласної ради, підозрюваному в державній зраді та колабораційній діяльності. Він перейшов на бік ворога та вступив до партії "єдина росія".

Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонщини підозрюваний пішов на співпрацю з росіянами. Він перереєстрував у фіскальних органах рф українське державне підприємство, що спеціалізується на розведені риб, а також підконтрольні йому підприємства у галузі сільського та паливного бізнесу. Таким чином підозрюваний здійснював господарську діяльність, забезпечуючи надходження податків до бюджету країни-агресора. 

Також стало відомо, що у вересні 2023 року він обрався "депутатом" від політичної партії країни-агресора "єдина росія" до так званої "Державної думи Херсонської області", створеної на тимчасово окупованій території регіону.

За клопотанням прокурора, накладено арешт на майно, яке належить депутату Херсонської обласної ради, підозрюваному в державній зраді та колабораційній діяльності.

Загальна вартість арештованого - понад 640 мільйонів гривень.

Йдеться про:

  •     корпоративні права у 12 агрофірмах і підприємствах, що належать їм;
  •     земельні ділянки загальною площею 2.5 тисяч гектарів;
  •     тепличний комплекс;
  •     автозаправний комплекс;
  •     понад 30 об'єктів нерухомого майна;
  •     транспортні засоби;
  •     мисливські рушниці;
  •     карабін;
  •     банківські рахунки.

Наразі вживаються заходи щодо передачі арештованого майна в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

У прокуратурі не розголошують прізвище фігуранта, проте за даними видання "Херсон оnline" йдеться про старшого брата екснардепа від "Слуги народу" Олексія Ковальова, який після окупації обласного центру публічно підтримав "приєднання" регіону до рф і став "заступником" гауляйтера Сальдо "з питань сільського господарства".

Використовуючи "статус" свого брата, Юрій Ковальов "переорієнтував" на потреби країни-агресора понад 20 підконтрольних компаній у регіоні. Для цього здійснив їхню "перереєстрацію" за російським законодавством.

А тим часом на лаві підсудних опинилася жителька Херсона, яка поширювала у соцмережі матеріали на підтримку країни-агресора.

 

Ірина Глухова

Поділитися