06 травня 2024 р. 11:57

Гучно в Криму: дрон ГУР уразив швидкісний російський катер

Морський дрон "Магура". Фото: GETTY IMAGES

(Морський дрон "Магура". Фото: GETTY IMAGES)

Внаслідок місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

У дописі йдеться про те, що внаслідок операції підрозділу ГУР МО України "Group 13" вночі 6 травня в районі бухти Вузька біля західного узбережжя Криму ударним морським дроном Magura V5 знищено швидкісний катер російських загарбників.

У кримських пабликах оккупантів писали, що біля західного узбережжя півострова було знищено п'ятьох українських безпілотних катерів "без втрат" з російського боку.

У листопаді 2023 року, морські дрони успішно атакували катери чорноморського флоту Росії проекту 11770 (класу "Серна"), які знаходилися в районі бухти Вузької. В результаті атаки обидва корити росіян пішли на дно.

Додається, що успішна місія у бухті Вузька на території тимчасово окупованого Криму стала можливою за сприяння платформи United24.  Оскільки страх перед українськими атаками змушує окупантів ховати великі кораблі чорноморського флоту подалі від півострова, бойова робота триває по швидкісних маневрених військових суднах росіян, які незаконно перебувають в українських територіальних водах Криму.  

Також, за повідомленням моніторінгової групи ТГ-каналу "Кримський вітер", з посиланням на дані супутникової зйомки, йдеться про те, що на вході до Севастопольської бухти російські військові встановлюють додаткові баржі для захисту від українських морських дронів. Перші дві баржі були притоплені там із 5 по 10 квітня. Цими баржами чорноморський флот росії намагається захистити кораблі, що залишилися. Всі носії крилатих ракет "Калібр" та інші значущі кораблі чорноморський флот перевів на військово-морську базу до Новоросійська, куди українські морські дрони, до речі, теж дістають.

У пресслужбі ГУР нагадали, що за допомогою ударних морських дронів Magura V5 вже було знищено російські кораблі "цезарь куніков", "івановєц", "сєрґєй котов", "акула" та "серна", а також пошкоджено "іван хурс".

Також йшлося про те, що для загарбників у тимчасово окупованому рф Криму готуються сюрпризи.

"Ми, безумовно, календар і бальну книгу розписувати для ворога не будемо зараз у прямому ефірі, але заходи будуть активні та відчутні. Вони матимуть комбінований характер, тобто йдеться не лише про один інструмент: окремо морські дрони чи окремо БПЛА. Це буде завжди такий комплексний сюрприз для окупантів", - повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Володимир Шкаєв

Поділитися