04 лютого 2024 р. 13:54

Авіабомба окупантів перервала нараду на Херсонщині

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Благодійники з Project HOPE продовжують підтримувати Херсонщину. Не дивлячись на постійні загрози обстрілів, волонтери організації виїжджають навіть до найвіддаленіших населених пунктів.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що представники міжнародної організації на чолі з регіональним директором по Східній Європі та керівником представництва в Україні Джорджіо Тромбаторе та директором з політики та адвокації Jed Meline завітали до Херсону, щоб обговорити першочергові потреби.

У пресслужбі зазначили, що зустрівся з делегацією заступник голови Херсонської ОВА Ярослав Шанько. Зокрема, говорили про ситуацію в регіоні, допомогу та подальшу співпрацю в сфері охорони здоров'я.

Не дивлячись на постійні загрози обстрілів, волонтери організації виїжджають навіть до найвіддаленіших населених пунктів. Забезпечують громади продуктовими наборами, водою, паливом, ліками, медичним обладнанням та спецавтівками. Цього разу нараду перервав потужний вибух. російські військові вдарили по центру міста КАБом.

"Це чергова терористична атака на мирне населення", - додали в пресслужбі.

У дописі також зазначили, що навіть за таких обставин вдалось сформувати подальші кроки співпраці.

Раніше повідомлялось про те, що 1 лютого через російський удар по Бериславу загинули та постраждали іноземні волонтери. Під час удару загинули два громадянина Франції. Також під час удару було троє поранених, серед яких і жінка, також іноземці. Четвертий чоловік, який отримав травми – 41-річний одесит. Всі постраждалі приїхали на Херсонщину як волонтери. У результаті атаки суттєво пошкоджено їх транспортні засоби. Поранених та загиблих поліцейські разом із медиками доправили до лікарні. 

23 січня через російськи атаки на правобережну частину Херсонщини п'ять людей загинуло та шість поранено, серед яких поліцейський і рятувальник.

Володимир Шкаєв

Поділитися