08 вересня 2023 р. 19:24

Зведений загін поліцейських Одещини вирушив на Херсонщину

Фото: Національна поліція

(Фото: Національна поліція)

Правоохоронці відправилися на деокуповані території південного регіону України у рамках чергової ротації, щоб замінити своїх колег. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

"Поліцейські Одещини з перших днів звільнення територій Херсонщини від російських окупантів допомагають тамтешнім правоохоронцям виконувати  завдання поліції та забезпечувати дотримання вимог воєнного стану. Правоохоронці  проводять стабілізаційні заходи, фіксують наслідки вчинених ворогом військових злочинів, дбають про безпеку місцевих жителів. Дякую кожному, хто долучається до цієї важкої роботи, допомагає повернути мирне життя на нашу землю та наближає нашу перемогу", - сказав начальник ГУНП в Одеській області полковник поліції Іван Жук.

Раніше ми писали, що в Херсоні чоловіку, який їздив на автомобілі з наліпками прапорів країни-агресора, оголосили офіційне застереження про неприпустимість протиправних дій, які шкодять державній безпеці України.

Також патрульного поліцейського в Одесі відсторонили від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування через те, що він вдарив чоловіка. Відеозапис інциденту з'явився у соціальних мережах 12 серпня, але, як стверджують у поліції, подія сталася не тоді, а 1 серпня. 

Відомо, що оперативники Одеського районного управління поліції №1 затримали 39-річного чоловіка, який на вулиці Варненській за тисячу гривень продав одеситу гранату. Поліцейські разом зі спеціалістами-вибухотехніками вилучили з місця події корпус ручної осколкової гранати "Ф-1" та запал типу "УЗРГМ", які, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні відносяться до категорії бойових припасів.

Сергій Лозовський

Поділитися