21 листопада 2023 р. 21:39

Збитки від жовтневої атаки судноремонтного заводу в Чорноморську склали 269 мільйонів

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

Спеціалісти Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу вирахували збитки, які спричинив екології ракетний удар російської федерації по Чорноморську 30 жовтня.

Про це йдеться в повідомлені інспекції. 

Як встановили інспектори, встановили засмічення металевими конструкціями та будівельними відходами земельних ділянок загальною площею понад 2 тисячі квадратних метрів.

Загальний розмір шкоди, завданої засміченням земельних ресурсів, складає понад 269 мільйонів гривень.

Інформацію передали до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

Судноремонтний завод в Одеському районі став ціллю атаки ракетами, до якої вдалися російські військові зранку 30 жовтня.

Внаслідок атаки виникла пожежа, яку ліквідували рятувальники. Ракети пошкодили адміністративну будівлю та техніку підприємства.

Постраждали двоє людей — чоловік та жінка. Їх ушпиталили у стані середньої тяжкості до лікарні та надали медичну допомогу.

За даними оперативного командування "Південь" ворог використав ймовірно балістичні ракети "Іскандер-М".

До того росіяни обстріляли Одещину ракетами 7 жовтня. Ворог використав надзвукові протикорабельні ракети типу "Онікс», випущеними з берегового ракетного комплексу "Бастіон" в тимчасово окупованому Криму. 

Ракети влучили в будівлю пансіонату в рекреаційній зоні й в зерносховище припортової інфраструктури.

 6 жовтня вночі армія рф вчергове атакувала Україну ударними безпілотниками

5 жовтня ворог атакував південні та центральні регіони України з південно-східного напрямку ударними безпілотниками. Силами протиповітряної оборони над Одещиною було знищено 5 безпілотників.

Кирило Бойко

Поділитися