15 червня 2023 р. 12:43

Вода в Херсоні впала нижче за двометрову позначку

Фото: пресслужба ДСНС України

(Фото: пресслужба ДСНС України)

У Херсоні минулої доби рівень води знизився на 48 см

Як повідомили в пресслужбі ДСНС України, станом на 08:00 15 червня на р. Дніпро у створі поста "Херсон" спостерігається поступове зниження рівня води та знаходиться на рівні 1,83 м.

У повідомленні йдеться, що підтопленими залишаються 27 населених пунктів (1923 будинки) на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово окупованій території.


Фото: пресслужба ДСНС України

Всього у Херсонській області евакуйовано 2782 особи, зокрема 309 дітей та 78 маломобільних осіб.

Врятовано 714 осіб, у тому числі 30 дітей та 40 маломобільних осіб. Надано психологічну допомогу 391 особі. Розгорнуто роботу 14 евакуаційних пунктів. 


Фото: пресслужба ДСНС України

З початку доби відкачано 21 тис. тон води з 84 будинків та підвалів (з початку робіт відкачано більше 37 тис. тон з 157 будинків та підвалів).

Також з початку доби надзвичайниками доставлено для громадян  13 т води, з них 5 т питної та 3032 кг продуктів харчування та продуктів першої необхідності.


Фото: пресслужба ДСНС України

Також на Херсонщині ліквідувати наслідки підтоплення допоможуть і комунальники Київщини.


Відео: Альбіна Карман (Інтент)

Так, 60 працівників з різних районів Київської області, які мають усе необхідне спорядження, допомагатимуть мешканцям регіона повернутися до нормального життя.

Вони візьмуть участь у відновленні електромереж, розчищенні затоплених територій, зборі і вивозі сміття, здійснюватимуть ремонт каналізаційних мереж. Зараз усе це потребує чималих людських і технічних ресурсів.

Відомо, що учасники Штабу з подолань наслідків паводку 12 червня заслухали доповідь заступника Міністра охорони здоровʼя Ігоря Кузіна. Він повідомив, що на зараз не зафіксовано спалахів інфекційних захворювань.

Централізована вода відповідає нормам. Щоденно проводять відбір майже 150 проб води - питної та річкової. Однак, жителям постраждалих громад не радять використовувати воду із криниць, необхідно проводити знезараження питної води. Купання у водоймах суворо заборонене.

Рівень води падає стрімко. Зʼявляються дахи автомобілів, дерева, металеві конструкції, сміття. Є завдання це все швидко прибрати. До міста скерують додаткові сили комунальників з інших регіонів, а також спеціальну техніку.

Володимир Шкаєв

Поділитися