02 листопада 2023 р. 18:33

В Одесі попрощалися з громадським активістом Андрієм Грушецьким, який загинув в бою на Запоріжжі

Фото: Інтент, Наталя Довбиш

(Фото: Інтент, Наталя Довбиш)

2 листопада в Одесі простилися з активістом та добровольцем ССО "АЗОВ" Андрієм Грушецьким, який загинув 18 червня 2022 року у Запорізькій області. 

"На початку повномасштабного вторгнення мспочатку був в Одесі. Чекали, раптом прийдуть сюди росіяни. А потім вже поїхав до Києва, де доєднався до ССО "Азов". 18 червня вони йшли на штурм. Він як сапер йшов серед перших. Тоді вони натрапили на ворожу засідку. Андрій залишився на позиції. Протягом довгого часу ми намагались забрати тіло. Було сподівання, що він у полоні. Але згодом завдяки його друзям ми змогли знайти тіло і привезти його додому. Він приймав активну участь в усіх одеських проукраїнських заходах. Багато хто його в Одесі знає. Він завжди був активний. Поспішав жити", - розповіла мати воїна Олена Грушецька.

"Коли почалась повномасштабна війна, ми разом поїхали до Києва. Трохи підготувалися і встигли навіть повоювати. В мого побратима за спиною був вдалий нічний штурм - село Новосілка, це Запорізький напрямок. Доволі авантюрна операція, яка була вдала і наш розділ вийшов без жодних втрат. Він пішов першим номером. Він чудово розумів, що таке перший номер в складі штурмової групи. Я був в складі огневої підтримки. Ця операція нам далась дуже високою ціною. Для нашого підрозділу це велика втрата", - побратим Андрія Владислав Скоробогач.

Також раніше в лікарні помер військовослужбовець Юрій Куприч, якого у ніч на 23 жовтня побили в Чорноморську.

Також нардепа Артема Дмитрука звинувачують у побитті чоловіка в Києві.

Раніше слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області почали перевірку через заяву про побиття жінки співробітниками територіального центру комплектації та соціальної підтримки.

Сергій Лозовський

Поділитися