16 грудня 2023 р. 08:09

Сапери розмінували 153 тисячі гектарів деокупованої херсонської землі

Фото: ДСНС

(Фото: ДСНС)

Понад 153 тисячі гектарів земель на деокупованій частині Херсонської області, станом на сьогодні, 16 грудня, обстежено та розміновано.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

На початку вересня було розміновано 80 тисяч гектарів, але станом на грудень 2023 року збільшено кількість груп вибухотехніків і відповідно роботи з обстеження та очищення земель вдалося пришвидшити та розмінувати ще 73 тис гектарів земель.

"Прямо зараз на Херсонщині працюють додаткові 97 груп піротехніків. І найближчим часом мають прибути ще 80 саперів", – йдеться в повідомленні Херсонської ОВА.

Ми вже розповідали про роботи з розмінування деокупованих територій Херсонщини. У регіоні за добу знешкоджено 57 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України Херсонської області.

У повідомленні йдеться про те, що протягом доби сапери ДСНС України знешкодили 57 вибухонебезпечних предметів на територіях, де велись активні бойові дії.

Повідомляється про те, що всього здійснено 31 залучення.

Йдеться про те, що було обстежено 123,335 га території та 0,512 км ЛЕП.

В деокупованих населених пунктах Миколаївщини триває процес розмінування. Розміновано 5712 га обстежених земель.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України у Миколаївській області.

В повідомленні йдеться про те, що засміченими залишаються деокуповані території та зони ведення активних бойових дій. Зараз для приведення їх в безпечний стан працює 10 піротехнічних підрозділів. Разом із миколаївськими саперами завдання за призначенням виконують фахівці з чотирьох областей.

На Миколаївщині продовжує працювати мобільний клас з мінної безпеки. Дітям демонстрували 3D-макети вибухових пристроїв.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС України в Миколаївській області.

Костянтин Неділько

Поділитися