19 червня 2023 р. 13:12

Рівень води в Херсоні впав нижче 80-сантиметрової позначки

Фото: Роман Мрочко Facebook

(Фото: Роман Мрочко Facebook)

Наразі на річці Дніпро, у створі поста "Херсон", спостерігається поступове зниження рівня води та перевищує норму на 0,49 м (з початку доби рівень знизився на 7 см).

Про це 19 червня повідомили в пресслужбі ДСНС України.

В повідомленні йдеться, що підтопленими залишаються п'ять населених пунктів, а це – 843 будинки на правому березі. На лівому березі – 17 населених пунктів.


Фото: Роман Мрочко Facebook

При цьому з Херсонщини евакуйовано майже три тисячі людей, у тому числі 309 дітей, 80 маломобільних осіб та 284 тварини.

Врятовано 716 осіб, у тому числі 30 дітей та 40 маломобільних осіб.

Розгорнуто роботу 14 евакуаційних пунктів. Надано психологічну допомогу 401 особі.


Фото: Роман Мрочко Facebook

За період роботи на лінії "101" та "112" звернулися 1850 громадян.

За 18 червня рятувальники ДСНС відкачали понад 23 тис. тонн з 78 будинків та підвалів. Від початку робіт – понад 132 тис. тонн з 497 будинків та підвалів. Підвезено понад 442 т води та 36 тис. 597 кг продуктів харчування та першої необхідності.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у своєму відеозверненні додав, що середній рівень води на Херсонщині продовжує знижуватися, наразі знаходиться на позначці 80 см

Досі підтопленими залишаються пёять населених пунктів на правобережжі Дніпра: Херсон, Білозерка, Дніпровське, Новогреднєво, Благодатівка (під водою залишається 843 будинки). 


Фото: Роман Мрочко Facebook

Рятувальниками вже обстежено 345 га потенційно небезпечних територій області, з яких вилучили і знешкодили 31 вибухонебезпечний предмет

За останній час комунальники з різних регіонів країни вивезли з вулиць Херсона 31 тонну сміття. У роботах беруть участь більш ніж 100 фахівців та більш 20 одиниць техніки.

Передмістя Херсона також зазнало підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Будинки просто склалися через підтоплення. Кореспондентка Інтента Альбіна Карман побувала у передмісті.

Також відомо, що у Херсоні з понеділка 19 червня відкрито в'їзд до частини мікрорайону Корабел (Острів). Крім того, змінено час комендантської години.

Про це 18 червня повідомив керівник Херсонської МВА Роман Мрочко.

За його словами, комендантська година триватиме з 22 до 5 ранку.

 Відомо, що 15 червня з вулиць Херсона, з яких зійшла вода після паводку, комунальники прибрали 37 загиблих тварин.

Він повідомив, що прибирали тварин два комунальних працівника, які використовували на бортове авто.

Працівники забезпечені засобами захисту, визначені місця та викопані ями для спалювання тварин.

Також співробітниками поліції проведено обстеження на предмет вибухонебезпечних предметів трьох вулиць на території Херсона, а також частину мікрорайону "Корабел".

Окрім цього, виконано роботи з відкачки води у вісьмох будинках прибережної зони міста та у с.Степанівка. Для виконання робіт залучено 52 співробітника ДСНС та 26 мотопомп.

Володимир Шкаєв

Поділитися