22 червня 2023 р. 18:52

Рівень води на Херсонщині впав нижче 20-сантиметрової позначки

Фото: пресслужба ДСНС України

(Фото: пресслужба ДСНС України)

На ранок 22 червня на Херсонщині спостерігається поступове зниження рівня води, що нині перебуває на позначці 0,15 м (з початку доби рівень знизився на 2 см).

Як повідомили в пресслужбі ДСНС України, досі підтоплено три населених пункти (214 будинків) на правому березі Дніпра. На тимчасово окупованій - 17 населених пунктів залишаються підтопленими.


Фото: пресслужба ДСНС України

Минулої доби рятувальники ДСНС відкачали понад 21 тис. 400 тонн води з 71 підвалу та будинку. Від початку робіт - це вже понад 195 тис. тонн з 699 будинків та підвалів. Підвезено понад 21 тонну води для громадян, а з початку робіт - понад 575 тонн води.

Ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС рятувальникам допомагає швейцарська техніка.


Фото: пресслужба ДСНС України

Минулого року за сприяння Федерального департаменту закордонних справ FDFA Швейцарського агентства розвитку та співробітництва SDC, підрозділи ДСНС отримали 20 фронтальних навантажувачів, які значно підсилили потенціал української рятувальної служби. 

Наразі ця техніка виконує інженерні роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури мікрорайону Корабел (Острів) у м. Херсон.


Фото: пресслужба ДСНС України

Середній рівень води на Херсонщині після паводку продовжує знижуватися, 21 червня становив 56 см.

 Тоді за добу рятувальники ДСНС відкачали понад 18,3 тис. тонн води з 223 підвалів та будинків. Від початку робіт -  понад 182,3 тис. тонн з 795 будинків та підвалів. Підвезено понад 65 тонн води для громадян, а з початку робіт 554 тонни води.

За інформацією керівника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, вода відступила вже від 32 населених пунктів області. На правому березі Дніпра підтопленими залишалися лише три населених пункти (Херсон, Новогрєднєво та Благодатівка).

Володимир Шкаєв

Поділитися