12 жовтня 2023 р. 18:51

Порти Великої Одеси приймуть ще два судна, які скористались тимчасовим коридором

Фото: Vesselfinder

(Фото: Vesselfinder)

Два балкери зайдуть сьогодні, 12 жовтня до портів Південний та Чорноморськ. Це судна Peter S та Xin Shun. Peter S має дедвейт 71,5 тис. т та прямує до порту Чорноморськ. Xin Shun дедвейтом 75,8 тис. т йде до порту Південний.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій з посиланням на дані сервісу Vesselfinder.

Ці балкери стали 21 та 22-м суднами, що скористалися тимчасовим коридором, оголошеним Україною на вхід до портів Великої Одеси. Зазначається, що на вихід з портів пройшли вже 19 суден. 

Також три завантажені балкери вранці 1 жовтня скористалися організованим Силами оборони України тимчасовим морським коридором та вийшли з портів Одеської області.

Суховантажі прибули в Україну вже після прориву російської морської псевдоблокади. 22 вересня вони стали на завантаження, попри періодичні повітряні атаки судна безнапасно завантажилися і тепер прямують до портів призначення.

22 вересня судно AROYAT (прапор Палау) з 17,6 тис. тонн української пшениці для Єгипту вийшло з порту Чорноморськ

Це було друге судно, яке скористалося тимчасовим коридором для цивільних суден на вхід до порту Чорноморськ з метою експорту агропродукції для країн Азії. Екіпаж судна – громадяни Єгипту, Туреччини, Азербайджану, Бельгії та Албанії.

До цього встановленим коридором пройшло судно RESILIENT AFRICA з 3 тис. тонн пшениці для Азії. Reuters повідомляє, що RESILIENT AFRICA прибуло до протоки Босфор у Туреччині в четвер. 

16 вересня стало відомо, що перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку до українських портів.

Сергій Лозовський

Поділитися