22 липня 2023 р. 20:23

Поліція почала провадження проти миколаївця через образу жінки за розмову українською

Фото: НикВести

(Фото: НикВести)

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення рівноправності громадян у Миколаєві.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

"Під час моніторингу поліцейські виявили в інтернет мережі публікацію, у якій зазначається, що в одному з мікрорайонів Миколаєва чоловік на відео принижує на вулиці жінку через її спілкування українською мовою. За вказаним фактом слідчі відділення поліції №3 Миколаївського районного управління розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Відеозапис оприлюднило місцеве видання "НикВести", яке зробило відповідну публікацію вчора 21 липня. Виданню відео передала учасниця інциденту. 

Відео: "НикВести"

 За словами жінки, яка зняла відео, коли вона стояла з подругою біля магазину, чоловік пройшов повз них один раз і лайливо висловився в їхній бік, після чого відійшов взяти цигарку. Проте потім він знову повернувся до жінок, і почувши українську мову, назвав їх "бандерками". 

Видання зазначає, що це не перший випадок, коли в Миколаєві місцевих ображають за використання в побуті української мови. Днями така ситуація сталась в центрі міста, де жінка почала ображати перехожу за те, що вона спілкувалась українською мовою. 

Кирилл Бойко

Поділитися