20 червня 2023 р. 19:21

На Миколаївщині внаслідок повені зруйновано два мости та ще два пошкоджені

Олександр Хорунжий / Фото: Military Media Center

(Олександр Хорунжий / Фото: Military Media Center)

На Миколаївщині внаслідок повені, що настала після руйнації рашистами Каховської ГЕС, зруйновані два і пошкоджені ще два мости. У регіоні організовано об’їзд перешкод.

Про це повідомив  речник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, на брифінгу в Military Media Center.

За його інформацією, в регіоні внаслідок руйнування Каховської ГЕС та підняття рівня води залишаються підтопленими чотири населених пункти у Баштанському районі, а саме села Новософіївка, Лиманці, Михайлівка, Баратівка.

"Зауважу, що підтоплених будівель немає, але залишаються підтопленими дворогосподарства. На цей час залишаються підтопленими вісім городів", - сказав він.  

За його словами, в області частково знеструмлений один населений пункт – Афанасіївка, а у 7 населених пунктах припинено централізоване водопостачання. Також припинено експлуатацію 6 артезіанських свердловин у Снігурівці. 

Раніше очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що по області вже не залишилось підтоплених будинків. Поки є незначне підвищення рівня води у Снігурівській громаді, але нижче критичної точки.

Із 375 будинків, які зазнали підтоплення, усі 375 уже не підтоплені. ДСНС працює щодо відкачування, там додаткові помпи, тобто в нас ситуація стабільна. Більше того, мости, які пішли під воду, які будує Конотопський шляхо-відновлювальний полк і за допомогою UNITED24, - вони вистояли. Ними вже відкрито проїзд, — прокоментував Віталій Кім.

Також голова ОВА додав, що в акваторії Снігурівської громади залишилось +50 см води, але очікується, що рівень найближчим часом впаде.

Щодо виявлення холероподібного вібріона у водоймах області Віталій Кім повідомив, що на ситуацію впливає літня спека.

Володимир Шкаєв

Поділитися