09 липня 2023 р. 14:54

Миколаївщина, що постраждала від повені, допомагає Херсонщині

Фото: скріншот відео національного марафону

(Фото: скріншот відео національного марафону)

Миколаївська область, хоч і в меншій кількості, ніж Херсонська, та також постраждала від підриву російськими загарбниками дамби Каховської ГЕС.

Про це в ефірі національного марафону повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, через те, що масштаби повені на Миколаївщині були меншими, регіон зміг самостійно впоратися з наслідками катастрофи.

При цьому, незважаючи на те, що Миколаївська область офіційно не залучена до ініціативи президента "Пліч-о-пліч" з відновлення Херсонщини, регіон все одно допомагає сусідній області.

За словами Віталія Кіма, ця допомога насамперед полягає в людях. Багато фахівців із Миколаївської області працюють зараз у Херсонській області. Також багато людей, які продовжують працювати на Херсонщині, мешкають зараз у Миколаєві.

Так, сотні ремонтних бригад, здебільшого на волонтерських засадах, з різних куточків країни в рамках ініціативи "Пліч-о-пліч" приїхали відбудовувати Херсонську область.

Вінниччина відновлює смт Калинівське; Волинь - село Благодатівка; Дніпропетровщина - села Ольгіно, Старолісся, Бобровий Кут; Житомирщина - село Трифонівка; Закарпаття - села Новопавлівка та Велика Олександрівка; Івано-Франківщина - село Давидів Брід; Кіровоградщина - село Мала Олександрівка; Львівщина - села Нова Зоря, Таврійське та смт Біла Криниця; Одещина - села Киселівка, Благодатне та Новодмитрівка; Полтавщина - село Чкалове; Рівненщина - села Заградівка, Орлове та Кочубеївка; Тернопільщина - смт Архангельське; Хмельниччина - смт Високопілля; Черкащина - села Новопетрівка та Іванівка; Буковина - село Новомиколаївка.

Відомо, що Одеська область стала частиною проекту "Пліч-о-пліч". Всі три населених пункти пережили окупацію і були звільнені нашими героями восени минулого року. До повномасштабної війни у селах жили близько чотирьох з половиною тисяч людей.

Володимир Шкаєв

Поділитися