17 грудня 2023 р. 09:20

За добу по Херсонщині ворог здійснив 96 обстрілів

Фото: ХОВА

(Фото: ХОВА)

За минулу добу противник здійснив 96 обстрілів, випустивши 577 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", ПТРК, танків, авіації та БпЛА.

Про це у Телеграм повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
По місту Херсон ворог випустив 40 снарядів.

російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; адмінбудівлю, навчальний заклад та підприємство на території парку у Херсоні.

Жертв та постраждалих серед цивільного населення немає.

Як ми вже писали, 7 дронів-камікадзе збито на Херсонщині, 9 - на Одещині.

Про це повідомляють Сили оборони півдня.

Протягом 5 годин вночі ворог тероризував південні регіони черговою дроновою атакою.

В нашій зоні відповідальності підрозділами протиповітряної оборони збито 16 БпЛА типу "Shahed-131/136", запущених окупантами з Криму.

Під час бойової роботи один з обстріляних дронів впав на приватний житловий будинок в Одеському районі і вибухнув. Вибуховою хвилею пошкоджено будинки навколо, ангар з майном приватної спортивної установи. Виникла масштабна пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. На місці виявлено одного загиблого чоловіка.

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали 51 робітник Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС.

Про це інформує Херсонська ОВА.

Першочергові ремонтні роботи проведено за 23 адресами у житлових будинках та соціальних об'єктах, де OSB-листами закрили 99 вікон.

Також, в області відновили газопостачання у 79 з 88 газифікованих населених пунктів, що складає майже 90% від їх загального числа.

15 грудня з деокупованих територій Херсонщини евакуювали 46 жителів, з них - 5 дітей.

Костянтин Неділько

Поділитися