19 червня 2023 р. 21:02

До Херсона прибула нова потужна техніка

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Комунальні підприємства Полтавщини спрямували до Херсону прибиральну й пожежну машини, трактори, екскаватори-навантажувачі, поливальні машини, каналоочисну техніку з помпою.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.


Фото: Херсонська ОВА 

Окрім цього до допомоги постраждалим від наслідків рукотворного екоциду долучилися представники соціально відповідального бізнесу. Завдяки їх допомозі на Херсонщину прибули автоцистерни для транспортування питної води.


Фото: Херсонська ОВА 

Також сформована бригада, яка допомагатиме проводити розчищувальні роботи на території міста.


Фото: Херсонська ОВА 

Також 18 червня на Херсонщину прибула бригада працівників та спецтехніка з Вінниччини для усунення наслідків підтоплення.


Фото: Херсонська ОВА 

Вінницька ОВА відправила 11 спеціалізованих машин для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС. Серед всього: самоскиди, фронтальні навантажувачі, вакуумно-підмітальна техніка та інше.


Фото: Херсонська ОВА 

Разом з технікою до міста прибули 28 працівників з різних громад Вінниччини, які допомагатимуть відновлювати нормальні умови для життя людей.


Фото: Херсонська ОВА 

Окрім цього до Херсонської громади відправили 20 єврокубів для питної води.

19 червня на Херсонщині досі підтопленими залишаються п'ять населених пунктів на правобережжі Дніпра: Херсон, Білозерка, Дніпровське, Новогреднєво, Благодатівка (під водою залишається 843 будинки), повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін

Передмістя Херсона також зазнало підтоплення внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Будинки просто склалися через підтоплення. Кореспондентка Інтента Альбіна Карман побувала у передмісті.

Наразі на річці Дніпро, у створі поста "Херсон", спостерігається поступове зниження рівня води та перевищує норму на 0,49 м (з початку доби рівень знизився на 7 см).

Про це 19 червня повідомили в пресслужбі ДСНС України.

В повідомленні йдеться, що підтопленими залишаються п'ять населених пунктів, а це – 843 будинки на правому березі. На лівому березі – 17 населених пунктів.

Володимир Шкаєв

Поділитися