02 квітня 2024 р. 21:38

Стало відомо, скільки жителів Миколаївщини отримали компенсацію за пошкоджене майно

Фото: Новини-N

(Фото: Новини-N)

У Миколаївській області  жителям надають компенсацію за пошкоджене та зруйноване житло.

Як звітують у Миколаївській ОВА, за програмою "єВідновлення" вже виплачено компенсацію за пошкоджене майно 3318 жителям регіону.

Всього за дії програми "єВідновлення" на Миколаївщині отримано 6245 заявок щодо компенсації за пошкоджене майно.

В ОВА стверджують, що наразі підтверджено виплату більше ніж 364 мільйонів гривень для 3528 заявників.

Згідно з останніми даними, 3318 власникам житла вже було виплачено компенсацію на суму понад 292 мільйонів гривень. Це дозволить громадянам відремонтувати своє пошкоджене майно, яке постраждало внаслідок російських обстрілів.

Крім того, за постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2023 № 600 "Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об'єкти нерухомого майна" загальна кількість заяв на купівлю майна в компенсацію за знищене майно становить 971.

Після розгляду комісією заявок, 382 власників отримали компенсацію у вигляді сертифікатів на покупку житла на загальну суму понад 503 мільйони гривень. Додатково, два громадяни отримали грошову компенсацію для будівництва житла замість зруйнованого на суму 2,4936 мільйона гривень.

Робота в цьому напрямку продовжується, і громадяни можуть подати інформацію про пошкоджене або зруйноване майно на порталі чи в застосунку "Дія", а також через ЦНАП або нотаріуса. Детальнішу інформацію про програму "єВідновлення" можна знайти на її офіційному сайті.

Тим часом  російські окупаційні війська продовжують завдавати ударів по Миколаївській області.
Вчора, 1 квітня, о 09:15 артилерійських обстрілів зазнала акваторія Очаківської громади. Обійшлося без постраждалих. Крім того, 1 квітня, о 21:16 ворог обстрілював Куцурубську громаду. Постраждалих немає.

2 квітня російські війська завдали удару по селу Солончаки Куцурубської громади. Внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки, лінію електропередач та дротову подачу інтернету

Раніше ми писали що Мколаївська область увійшла в топ-5 регіонів по реалізації Державної програми компенсацій за пошкоджене та знищене житло єВідновлення.

         

Ірина Глухова

Поділитися