30 березня 2024 р. 21:51

На Миколаївщині відновили водонапірні башти, зруйновані окупантами

Фото: Скіншот з відео Миколаївської ОВА

(Фото: Скіншот з відео Миколаївської ОВА)

У селі Киселівка Первомайської громади вдалося відремонтували дві водонапірні башти, які були зруйновані через обстріли російських загарбників.

Про це повідомили в Миколаївській обласній військовій адміністрації.

Відтепер після закінчення ремонтних робіт село з населенням понад 300 жителів буде забезпечене водою.

В ОВА уточнили, що ремонт вдалось зробити завдяки співпраці Миколаївської районної військової адміністрації з міжнародним фондом "CORE".

(Фото: Скіншот з відео Миколаївської ОВА)

На перший запуск башт приїхали міжнародні партнери — операційний директор "CORE" Жером Лебльо та виконавча директорка "CORE Ukraine" Ліана Хоровицька, заступники начальника Миколаївської районної військової адміністрації Андрій Грейц та Раміль Агабеков. 

А тим часом У Миколаєві цього року планують побудувати новий водогін, щоб забезпечити містян стабільним водопостачанням.

Внаслідок постійних російських обстрілів на початку повномасштабного вторгнення та підриву росією Каховської ГЕС у Миколаєві виникла проблема з водопостачанням. Уряд загалом виділив уже понад 1,3 млрд гривень для її розв’язання. Було забезпечено подачу технічної води.

Майже 2 роки Миколаїв живе без придатної для вживання води у водопроводі. Окупанти навмисно підірвали водогін у найкритичнішому його місці під час наступу на місто 12 квітня 2022 року. Перший місяць після підриву води не було зовсім, згодом вона з’явилася — брудна й заборонена для використання. До сьогодні водогін не відновлено.

Також на початку березня на форумі "Україна. Рік 2024" віцепрем'єр з відновлення Олександр Кубраков заявив, що у Миколаєві до кінця поточного року планують відновити централізоване постачання питної води.

Магістральний водогін у Дніпропетровській області запустять наступного місяця, до кінця року буде відновлено водопостачання у Миколаєві, розповів міністр.

Пріоритетними напрямками у Миколаєві залишаються відновлення якісного водопостачання та створення безпечних умов для навчання у закладах освіти області.

Ірина Глухова

Поділитися