06 травня 2024 р. 11:32

З початку року на Півдні України народилось майже 5 тисяч дітей

ФОТО: KinderKlinik

(ФОТО: KinderKlinik)

Попри війну з початку року на Миколаївщині, Одещині та Херсонщині народилось близько 5 тисяч дітей.

Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

За даними Електронної системи охорони здороя, з початку 2024 року в Україні народилося 47 772 немовлят.

Найбільше немовлят народилося:

У Києві — 5 568, у Львівській області — 4 278, у Дніпропетровській області — 3 963 немовлят.

 У Миколаївській області з початку року народилось 1261 дітей, в Одеській — 3 454, у Херсонській усього 85 малят.

Днями в рамках компаній "50 сонячних лікарень" у КНП "Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня" запрацювала гібридна сонячна електростанція. 128 фотоелектричних модулів потужністю 58,24 кВт забезпечить потреби в електропостачанні критично важливих відділів головного корпусу: операційного блоку, хірургічного відділення, відділення інтенсивної терапії, відділення для новонароджених та недоношених дітей, а також пологового будинку.

Крім цього у Миколаєві планують будівництво нового дитячого діагностичного центру на території міської дитячої лікарні №2. В будівлі мають бути зони рецепції, реабілітації та очікування, кабінети спеціалізованих лікарів, санітарно-гігієнічні приміщення, приміщення медичної візуалізації класу 1 (променевої діагностики, рентгенодіагностики, УЗД), маніпуляційні, травмпункт, зона хірургії одного дня, санітарно-побутові приміщення персоналу, адміністрації та клінінгової служби.

Також нещодавно у Миколаєві своє 40-річчя з дня створення святкував пологовий будинок №3. Наразі пологовий будинок №3 є одним з ключових медзакладів у місті, який надає медичну допомогу жіночому населенню. Заклад містить 5 стаціонарних відділень, жіночу консультацію та клініко-діагностичну лабораторію. За весь період функціонування закладу прийнято близько 64 000 пологів.

Анна Бальчінос

Поділитися