04 травня 2024 р. 09:22

Верховний суд не став розглядати скаргу щодо собачого майданчика в одеському меморіалі "411-ї батареї"

Фото: УСІ

(Фото: УСІ)

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду закрив провадження за скаргою Громадської організації "Всеукраїнське об'єднання "Автомайдан" на постанову П'ятого апеляційного адміністративного суду щодо законності будівництва "Першого міського центру спортивного дресування собак "Догтаун".

Відповідну ухвалу суд оприлюднив 2 травня 2024 року.

Суд не побачив у скарзі громадського об'єднання підстав для касаційного розгляду справи.

"Автомайдан" скаржився на постанову П'ятого апеляційного адміністративного суду, який у липні 2021 року скасував рішення першої інстанції, яке визнало будівництво центру "Догтаун" на території меморіалу 411-ї батареї незаконним.

У квітні 2020 року Одеський осередок громадської організації "Автомайдан" звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконним будівництва першого міського центру спортивного дресування собак "Догтаун" на території парку меморіалу 411-ї батареї.

В серпні 2019 року виконавчий комітет Одеської міськради передав "Догтаун" на баланс комунальному підприємству "Муніципальний центр екологічної безпеки".

В березні того ж року активісти одеського осередку "Автомайдану" приїхали до будинку депутатки Одеської міської ради Ірини Куценко. Протестувальники привезли до дому намет з написом "Догтаун" Есіновіч" і розсипали перед воротами собачий корм. Як вони пояснили "щоб тварини поїли".

В січні 2019 року активісти "Національного корпусу" і захисники парку-частини меморіалу оборони Одеси "411-та батарея" втретє знесли паркан, встановлений будівельниками першого міського центру спортивного дресування собак "Догтаун".

У грудні 2018 року, затриманих в ході акції протесту на місці будівництва першого міського центру спортивного дресування собак "Догтаун" активістів звинуватили в непокорі та нападі на поліцейських і дрібне хуліганство.

Перед тим кілька десятків екоактивістів і активістів партії "Національний корпус" зібралися на місці будівництва першого міського центру спортивного дресування собак "Догтаун".

Раніше група активістів, яка позиціювала себе як захисники 411-ї батареї, шипувала 80 дерев, які, на їхню думку, планували спиляти в рамках реалізації проєкту суспільного бюджету по будівництву першого міського центру спортивного дресування собак "Догтаун".

Кирило Бойко

Поділитися