23 березня 2024 р. 18:39

В Одесі запланували завершити реконструкцію "Курсантських сходів"

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Урбаністи з команди Urban Buro презентували проєкт реконструкції та доброустрою "курсантських сходів" на вулиці Дюківській, а також скверу навколо.

Як повідомив кореспондентці Інтента урбаніст та автор проєкта Давид Піщев, першим кроком до реконструкції має бути організація водовідведення та будівництво підпірних стін.

23 березня урбаністи зібрали місевих мешканців, аби обговорити проєкт з ними. 

Наразі проєкт передбачає:

  • розширення та перенесення спортивного майданчику;
  • побудову футбольного та баскетбольного полів;
  • організацію городів для дозвілля літніх людей;
  • встановлення бесідок для організації пікніків.

 Це не перша спроба навести лад на цих сходах, та у цьому ж сквері. 

Так у 2021 році в рамках ініціативи "Громадський бюджет" розпочали капітальний ремонт сходів. У процесі проведення капремонту планується: розібрати старі аварійні сходи, зміцнити їх основу, частково замінити сходинки на нові, усунути слизьку поверхню гранітних плит, зміцнити підпірні стіни, встановити освітлення і перила. 

Замовником робіт виступає Управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеської міськради.

Курсантські сходи протяжністю близько 160 метрів з'єднують вулицю Дюківську з вулицею Балківською. Це одні з найдовших і найкрутіших сходів загального користування на Молдаванці.

За довгі роки експлуатації сходи прийшли в технічно незадовільний стан: старі сходинки зруйнувалися, нахилилися вниз, стали травмонебезпечними, основу під ними вимито опадами, а відсутність поручнів унеможливила спуск і підйом сходами в ожеледь.

 У 2020 році також у рамках громадського бюджету впорядкували однойменний сквер обмежений вулицею Дюківською, вулицею Балківською і узвозом Степана Олійника. 

Кирило Бойко

Поділитися