31 січня 2024 р. 22:06

В Одесі помер актор та телеведучий Анатолій Дриженко

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Народний артист, телеведучий Анатолій Дриженко помер в Одесі на 83 році життя.

Про це повідомив колектив Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька. 

"Понад півстоліття  корифей театру, провідний майстер Одеської української сцени, відомий артист театру та кіно  дарував людям радість своєю творчістю. Мудрий, енергійний, щирий, щедрий  Анатолій Миколайович був центром — душею колективу", - йдеться в повідомленні.

Артист народився 12 березня 1941 року в Черкаській області, Олянине Кам'янського району.

1964 році закінчив акторський факультет Київського університету імені І. К. Карпенка-Карого, курс В. Д. Биковця. У тому ж році він почав працювати у трупі Одеського українського музично-драматичного театру, де працював й донині. Зіграв понад сто ролей.

У 39-річному віці Анатолій Дриженко був відзначений званням Заслуженого артиста України, а в 52 роки він став Народним артистом України й першим одеситом, який був відзначений цього звання після розвалу срср.

На початку 2000 років в одній з одеських шкіл викладав розвиток мови й акторську майстерність. Вів дитячу телепередачу "Казки діда Панаса" на одеському каналі "ГЛАС". Донька артиста — Олена Головіна, теж актриса Українського театру. Крім театру, Анатолій Дриженко знімався в кіно. На його рахунку понад десять ролей.

Раніше одеський актор, поет, драматург, продюсер, блогер та сценарист проєкту "Голі та смішні" Євген Хаїт помер вранці 21 січня 2024 року від зупинки серця. 

 Також цього січня стало відомо про смерть адвоката та громадського діяча Олега Ніколіна, внаслідок хвороби в Одесі та шахового композитора, чемпіона світу з цієї дисципліни, гросмейстера та колишнього головного редактора журналу "Проблеміст України" Юрія Гордіяна.

У жовтні 2023 року помер український актор та сценарист журналу відеокоміксів "Каламбур" Сергій Гладков. Йому було 60 років.

Також 28 вересня того ж року, на 75 році життя помер відомий одеський доктор історичних наук, професор та археолог Андрій Добролюбський. Він закінчив історичний факультет Одеського університету та аспірантуру на кафедрі історії стародавнього світу і середніх віків. З 1992 року працював у Південноукраїнському національному педагогічному університеті в Одесі.

Кирило Бойко

Поділитися